Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Conferentie Europe Empowerment Cities

Conferentie Europe Empowerment Cities

Uitnodiging

Op 27 en 28 mei organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de GSIB-conferentie 'Europe Empowers Cities' samen met tien Nederlandse steden die betrokken zijn bij de Europese stedelijke programma's. Tijdens de conferentie staat het stedelijke beleid in Europa centraal. Zo'n 12 Europese landen waaronder Tsjechië, Letland, Litouwen, Polen, Portugal, Zweden en Engeland deel aan de conferentie.

De conferentie kijkt concreet naar de meerwaarde van Europa voor de steden en de burgers die in de steden wonen. Al is er soms kritiek dat Europa ver van de burger af staat, via projecten van het Groot stedenbeleid komt de EU juist dichterbij de burger. Tijdens de conferentie wordt ingegaan op de best practices in het programma van de steden. De conferentie wordt ingeleid door minister Thom de Graaf (BVK) en Dhr. Meadows, DG Regionaal Beleid van de Europese Commissie zal toelichting geven op de plannen voor de toekomst van een uitgebreid Europa.

De conferentie vindt plaats in het MECC in Maastricht. Vanaf 11.45 kunnen er vragen gesteld worden aan Thom de Graaf, Dhr. Meadows en burgemeester Leers van Maastricht. Journalisten die de conferentie geheel of gedeeltelijk willen bijwonen, kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van persvoorlichting BZK, telefoon 070-426 8300.

Noot voor de redactie,