Praktijk Onderzoek Bloembollen en Bolbloemen


Open dagen broeierijonderzoek en bedrijvenmarkt PPO Bollen in Lisse Tijdens de open dagen wordt inzage gegeven in het lopende en soms juist afgerond onderzoek aan bloembolgewassen. Het onderzoek betreft de broeierij, de broeikwaliteit van pot- en snijbloemen, en factoren tijdens teelt of bewaring die de broei(kwaliteit) kunnen beïnvloeden. Bezoek de open dagen en bedrijvenmarkt

Omdat PPO Bloembollen vanaf 5 januari a.s. op de nieuwe locatie aan het werk kan, krijgen de evenementen in 2004 een extra feestelijk tintje. Daarom organiseert PPO tijdens de open dagen broeierij ook een bedrijvenmarkt. Bedrijven en organisaties die zich, net als PPO bezig houden met innovaties en kennistoepassing, zullen zich daar presenteren.

In samenwerking met het Wellant College is het weer mogelijk om met een bezoek aan de open dagen een aantekening te verkrijgen voor de verlenging van de spuitlicentie.

De open dagen zijn van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken, op het nieuwe adres: Prof. van Slogterenweg 2, 2161 DW Lisse. Er is een doorlopende inloop en elke bezoeker kan zijn eigen route kiezen; er zijn geen vaste rondleidingen. Het onderzoek wordt gepresenteerd door de betreffende onderzoekers, voor een deel door de proeven zelf te bekijken, voor een ander deel via posterpresentaties.