Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg


In mei telt Tilburg 1200 extra/meer


Groot Nederlands Studenten Kampioenschap haalt 1200 sportieve studenten naar Tilburg Van 27 tot 29 mei zullen 1200 studenten uit geheel Nederland naar Tilburg komen om daar op sportieve wijze tegen elkaar te strijden tijdens het Rabobank Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) 2004. Tijdens deze twee dagen worden in tien takken van sport het 'Nederlands Studenten Kampioenschap' gespeeld. Tevens wordt de beste onderwijsinstelling van het algemeen klassement 'Groot Nederlands Studenten Kampioen'. Kernwoorden van het evenement zijn: sport, educatie en gezelligheid. De inschrijving start aanstaande maandag 2 februari. Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens een speciale persconferentie. De gemeente Tilburg, subsidiënt van het Rabobank GNSK 2004, bood de organisatie de ruimte voor de persconferentie. Deze werd voorgezeten door sportwethouder L. Visschers.

Twintig steden


Het GNSK is het grootste meerdaagse- en grootste multi-studentensportevenement van Nederland. Jaarlijks komen uit zo'n 20 steden in heel Nederland de beste studentensporters bijeen om twee dagen sportieve strijd te leveren en tevens om te genieten van de gezelligheid. Dit jaar vindt het evenement sinds 15 jaar weer plaats in Tilburg. En daarmee laat de stad zien dat het graag studentenstad is.

Sporten


De sporten waarin tijdens het Rabobank GNSK 2004 om de titels gestreden zal gaan worden zijn inmiddels bekend. Allereerst zijn dit de vier jaarlijks terugkerende verplichte sporten; basketbal, handbal, voetbal en volleybal. Daarnaast heeft de commissie dit jaar de volgende keuzesporten in het programma opgenomen: badminton, korfbal, schermen, squash, tennis en waterpolo. Tevens is er gekozen voor darts als reservesport. Voor de sporten basketbal, tennis, voetbal en volleybal zullen tevens startbewijzen voor de Europese Studenten Kampioenschappen (EUC's) te behalen zijn.

Tilburgse partijen


Het GNSK wordt in de de stad Tilburg zeer breed gedragen, zo zijn o.a. de Gemeente Tilburg, de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool partner van het Rabobank GNSK 2004. Deze naam doet al vermoeden dat de Rabobank inderdaad hoofdsponsor is. De herkenbare T van de Tilburgse stadsstijl laat de samenwerking van meerdere partijen in de stad zien. Het evenement vindt ook plaats in een van de sportiefste plekken in Tilburg, namelijk de sportcampus op Stappegoor. Zo zijn o.a. de tijdelijk camping, een kwart van alle sportaccommodaties en het Willem II Stadion (opening, centrale post en feesten) hier gelegen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Aike Hurkens Bas van den Dungen

Voorzitter Pr-functionaris




---- --