Ingezonden persbericht


Persbericht Eindhoven, 24 maart 2004

Seminar 21 CFR 11

over elektronische records en handtekeningen

Op 27 mei 2004 organiseert TWP training een Nederlandstalig seminar, over elektronische records en handtekeningen volgens 21 CFR 11. Het seminar vindt plaats bij TWP training, de Zaale 11, 5612 AJ, Eindhoven (universiteitsterrein). Tot de doelgroep behoren mensen die werken in - of voor - industrieën die FDA-gereguleerd zijn.

Deelnemers krijgen uitgebreide theoretische informatie, en zijn na het seminar in staat om de principes van 21CFR11 in de praktijk toe te passen. Gastdocent is ing. R. van Opstal. Hij is senior consultant van AllMons en heeft veel praktische ervaring met de toepassing van de 21CFR11 richtlijn bij Europese bedrijven die onder de FDA wetgeving vallen.

21 CFR 11, elektronische records en handtekeningen

De '21 Code of Federal Regulations, Part 11' is een reglement voor industrieën die onder de FDA wetgeving vallen. Dankzij het reglement wordt het gebruik van elektronische records mogelijk als alternatief voor papieren records, inclusief elektronische handtekeningen. Het reglement beschrijft welke controles en procedures moeten worden uitgevoerd op informatie die in een elektronische vorm wordt onderhouden en op elektronische documenten die worden gebruikt in plaats van officieel ondertekende documenten.

TWP training

TWP training is een onafhankelijke organisatie met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van procesbesturing en specialistische kennis en ervaring op het gebied van batchbesturing. TWP traint en begeleidt klanten bij de keuze en implementatie van hun automatiseringsoplossingen volgens internationale standaarden en richtlijnen. TWP is als enige gecertificeerd om in de BeNeLux de ISA trainingen over de standaarden S84, S88 en S95 te verzorgen. TWP training werkt met gast-docenten, die als senior consultant zeer veel ervaring hebben binnen hun vakgebied.

a65eaa.gif