Technische Universiteit Delft

Congressen & Symposia

Gastschrijver Nelleke Noordervliet
Wie weet, die meet niet
In de maanden april en mei 2004 treedt auteur Nelleke Noordervliet op als vierde gastschrijver aan de Technische Universiteit Delft. In een reeks van acht bijeenkomsten spreekt zij over 'ruimte' in literatuur en architectuur. De gastschrijver neemt een aantal steden onder de loep die hun ruimte hebben veranderd, en probeert op die manier inzicht te krijgen in de verhouding tussen mensen en de stad waarin zij wonen. Voor de studenten van de TU Delft geeft zij een masterclass van zes bijeenkomsten. Nelleke Noordervliet besluit haar collegeperiode met de openbare Vermeerlezing, getiteld 'Wie weet, die meet niet'.

De TU Delft organiseert het gastschrijverschap in samenwerking met de K.L. Poll-stichting voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap.

Openingscollege 'Wie meet, die weet niet'
Het openbare openingscollege van Nelleke Noordervliet vindt plaats op donderdag 1 april 2004 in de Aula van de TU Delft; aanvang 20.00 uur. Aansluitend wordt de gastschrijver voor het publiek geïnterviewd door Henk Pröpper (directeur Nederlands Literair Productie- en Vertalingen Fonds). Na afloop van de lezing is er voor alle bezoekers een borrel.

Masterclass
Verschillende beroemde schrijvers en kunstenaars hebben steden als Berlijn en Rotterdam tot onderwerp of decor gemaakt van hun werk. De sporen van die veelbewogen geschiedenis zijn te vinden in de stad: in de architectuur, in de details, in wat verdwenen is, in wat herbouwd is. De opdracht aan de studenten van de masterclass is proberen inzicht te krijgen in de verhouding tussen mensen en de stad waarin ze wonen, met bijzondere aandacht voor de rol van de geschiedenis. De studenten kunnen ervoor kiezen hun onderzoek en hun bevindingen te verwerken in een essay, een fotoreportage of een videodocumentaire. De masterclass is uitsluitend toegankelijk voor studenten van de TU Delft.

Studenten die de hele masterclass hebben doorlopen, krijgen na afloop een certificaat uitgereikt.

Vermeerlezing 'Wie weet, die meet niet'
De Vermeerlezing vindt plaats op donderdag 27 mei 2004 in het Stedelijk Museum Het Prinsenhof te Delft; aanvang 20.00 uur. Voorafgaand aan de lezing, tussen 18.30 en 20.00 uur, is er gelegenheid de collectie van het museum te bezichtigen. Tijdens de borrel, na afloop van de lezing, kunnen de bezoekers de resultaten van de masterclass bekijken.

Meer informatie?
K.L. Poll-stichting voor OKW, mevrouw G. Schrijver,
T: 020 623 5451,
E: g.schrijver@verstigt.nl,
W: www.klpoll.nl.

Technische Universiteit Delft, mevrouw M.J. van Koppen-Westra, T: 015 278 8213,
E: m.j.vankoppen-westra@tudelft.nl,
W: www.tudelft.nl.


--------------------------------------------------
Maarten van der Sanden
Wetenschapsvoorlichter TU Delft
directie Marketing & Communicatie
tel.: 015 278 5454
fax: 015 278 1855
GSM: 06 20408176

---------------------------------------------------