Gemeente Heerenveen

Motto: horen, zien en praten!:Gemeentegesprek als vervolg op open brief over ongewenst gedrag

03/05/2004

Op donderdagavond 27 mei aanstaande wordt in de raadszaal van het gemeentehuis een gemeentegesprek georganiseerd over het thema Ongepast gedrag in de openbare ruimte. Het gesprek, dat die avond vanaf 20.00 uur plaatsvindt, ligt in het verlengde van de open brief die burgemeester Peter de Jonge en wethouder Lykele Buwalda in februari jongstleden naar de media stuurden

en waarin zij zich afvroegen of hufterig gedrag in de openbare ruimte de norm was geworden. Die vraag, gesteld onder de kop: Horen, zien en zwijgen?, leverde veertig reacties op van inwoners van de gemeente Heerenveen. Per brief dan wel per e-mail gaven zij hun mening over het onderwerp dat beide bestuurders hadden aangesneden.

Vanaf het begin was het de bedoeling om het niet te laten bij de brief en de directe reacties daarop. Vandaar het gemeentegesprek dat aan het onderwerp wordt gewijd. Onder leiding van een onafhankelijk voorzitter zullen vertegenwoordigers van het wijkplatform Heerenveen Centrum, de Heerenveense Ondernemersvereniging, Horeca Nederland, Caleidoscoop en de politie hun mening(en) geven. Daarbij is volop ruimte beschikbaar voor het publiek om actief deel te nemen aan de discussies. Het motto van de avond is: horen, zien en praten!

Degenen die direct gereageerd hebben op de open brief hebben een uitnodiging voor het gemeentegesprek ontvangen. Maar het gesprek is openbaar dus vrij toegankelijk voor een ieder die geĂŻnteresseerd is in het onderwerp.