Wageningen Universiteit

AANKONDIGING VOOR DE PERS

Congres Keten- en netwerkmanagement in de voedselindustrie en de agribusiness

Op 27 en 28 mei 2004 organiseert Wageningen UR in "De Reehorst" in Ede de 6e internationale wetenschappelijke conferentie over keten- en netwerkmanagement in de voedselindustrie en de agribusiness. Het thema van de conferentie is 'Dynamische Ketens en Netwerken'.

Mediavertegenwoordigers zijn van harte welkom.

De conferentie wordt georganiseerd door de leerstoelgroep Bedrijfskunde van de Kenniseenheid Maatschappij van Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Vragen als: Hoe moeten duurzame voedselketens worden georganiseerd, wat is de toekomstige rol van de overheid hierbij, welke invloed gaat er uit van de globalisering en internationalisering van agrarische markten op het management van ketens en vele meer zijn het startpunt voor twee dagen intensieve informatie- en kennisuitwisseling van en met wetenschappers vanuit de gehele wereld.

Het congres zal mede worden geopend door de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, dhr. C. Veerman en de rector van Wageningen Universiteit, prof. B. Speelman.

Op de eerste dag van de conferentie, 27 mei, zal het thema "duurzame ketens", onder voorzitterschap van prof. Rudi Rabbinge, verder worden uitgediept. Bovendien wordt een aanvang gemaakt met de presentatie in sessies van het onderzoek van ongeveer 70 van de naar verwachting 200-250 deelnemers. In een business sessie komen praktijkgerichte vragen en oplossingen aan bod.

Vrijdag 28 mei staat in het teken van key note speeches (prof. Michael Cook van Missouri University en Cecio Zylbersztaijn van Penza, Brazilië), diverse paper sessies en een plenair panel met als thema "internationale ketens".

De conferentie wordt op 26 mei voorafgegaan door een 'doctoral symposium', waarin promovendi vanuit de gehele wereld hun onderzoek zullen presenteren.

De conferentie is primair bedoeld voor leidinggevenden van bedrijven en overheidsinstellingen, ketenbestuurders, ICT-managers and managers of het gebied van voedselkwaliteit, food marketing etc.

Onderzoekers en experts, onderwijsgevenden en studenten, consultants and adviseurs voor bedrijven op het gebied van keten- en netwerkmanagement en voor overheidsambtenaren en bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het keten- en netwerkbeleid en ketenprogramma's.

Meer informatie over de conferentie en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op de website: www.socialsciences.wur.nl/bk/congres of via tel. 0317-485577 (conferentie-secretariaat) of via Harry Bremmers, tel. 0317 485009 of harry.bremmers@wur.nl.