Universiteit van Amsterdam

Het Babylonische Europa

Congres Europese studies


donderdag 27 mei 9.00 18.30 uur

De opleiding Europese studies viert haar twintigjarig bestaan met een congres: Het Babylonische Europa: de invloed van veeltaligheid op de politiek, rechten, economie en cultuur in Europa. s Ochtends is er een forum met de ambassadeurs van Frankrijk, Duitsland, Polen, Slovenië en Letland onder leiding van dr. Lázló Marácz, docent Europese studies aan de UvA. Het middagprogramma bestaat uit lezingen door socioloog prof. dr. Abram de Swaan (UvA): Taal en politiek in de Europese Unie, jurist prof. dr. René de Groot (UM): Taal en recht in Europa en schrijfster Dubravka Ugresic: Language and literature in Europe. Ter gelegenheid van de lustrumviering is tevens het boek Het Babylonische Europa. Opstellen over veeltaligheid gepubliceerd. Het boek bevat bijdragen van onder meer medewerkers en (oud)studenten van de opleiding Europese studies.


Locatie: Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam.

Toegang: ¬ 10,-

Voor meer informatie en inschrijving: secretariaat Europese studies, telefoon: 020-525 2280 of e-mail secr.es-fgw@uva.nl.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.