Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 10 mei 2004

Artefact remixt Lamb

In december 2003 verzorgde de Nederlandse band Artefact het voorprogramma van het uit Manchester afkomstige Lamb tijdens hun 3 concerten in Nederland. De reacties waren zeer positief. Een aantal weken geleden stelde Lamb samples beschikbaar van het nummer Stronger en nu reageert Artefact met een remix.

Het betreft niet zomaar een remix. Artefact's zangeres Shamangi schreef een nieuw stuk songtekst als antwoord op die van Lamb's zangeres Louise Robinson. Speciaal voor de remix nam Artefact producer Maxim Schram bijdragen op van Artefact drummer Paul van Gerven en verweef hij de zang van Shamangi naadloos met die van Louise Robinson. De remix heet "Lamb vs. Artefact - Stronger" en bevat ook bijdragen van Waxwankers scratch-DJ Broky B, bekend van theater dans spektakel Ish. De track is gratis te downloaden via de website van Artefact (www.artefact-music.com).

De remix is qua sound een voorproefje op het debuut-album van Artefact wat deze zomer uit komt. De cd bevat bijdragen van verschillende sessiemuzikanten en heeft een heel eigen karakter met zowel up-tempo als down-tempo tracks. Op dit moment wordt het mix- en masteringproces van het album afgerond en is Artefact haar liveshows aan het voorbereiden. Het eerst volgende optreden is op 27 mei in Speakers te Delft samen met de bands Mimezine en Ola-Bola.



Ingezonden persbericht