Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
(Tevens uitnodiging van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid, OVHZ)

Nieuw-Vennep, 14 mei 2004

|Orde:          |Acipenserifor|(Steurachti|
|               |mes          |gen)       |
|Familie:       |Acipenseridae|(Steuren)  |
|Geslacht en    |Acipenser    |(Steur)    |
|soort:         |sturio       |           |
|               |             |           |
Van marktkoopman tot hofleverancier

Tijdens een genotvol OVHZ avondje volgen we verhalen over kaviaar & witte wijnen.

Jacobus Toet de grootste kaviaarimporteur van Nederland zal er zijn. Kwast één van de grootste wijn importeurs van onze natie is er. Puck als grootse gastheer is er. De grootste ondernemersvereniging van Haarlemmermeer, OVHZ, is er .Hopelijk bent u er ook.

We hebben het over donderdagavond 27 mei aanstaande. Een avond vol voorlichting. In dit geval gedragsbeïnvloedende informatie over steur, kaviaar, wijnen, savoureren en de samenhang. We hebben het over een boeiend en informatief betoog, doorweven met komische noten uit het flamboyante leven van Jacobus Toet.

Jacobus Toet kan buitengewoon smakelijk vertellen over de vangsten van de steur, de verwerking en het genieten van de kaviaar. Vooral in uw aanwezigheid doet hij dat graag. In zijn fascinerende lezing "Van marktkoopman tot hofleverancier", vertelt hij ons hoe hij begon als marktkoopman op zijn 16e jaar. Vervolgens, op zoek naar kwaliteit en specialiteiten, over de hele wereld zwierf. Om uiteindelijk door te groeien tot caviarist met de status van hofleverancier.

Toet 'vertelt' ons meer: hij toont ons hoe ondernemen de essentie van ons bestaan is. Omdat er in zakelijk opzicht veel van elkaar valt te leren wordt deze avond in alliantie met Rabobank Haarlemmermeer gerealiseerd.

U begrijpt het al. Voorafgaand aan de zomer, gaan we aanschuiven, luisteren en wijn in de glazen laten vloeien. In dit geval wijn van de vermaarde wijnkopers van J.J.C. Kwast.

Sfeer bepaalt alles. Eén van de redenen waarom het OVHZ bestuur speciaal koos voor het geheel aan het water gesitueerde bovendijks restaurant Puck. Hier worden speciaal voor u en uw collega hengelverse zoetwater ingrediënten opgesteld, hallucinant amuses toebereid, rurale kruidenmengsel gecomponeerd en de wijnen temidden van flonkerend glaswerk gechambreerd.

Als inloop adviseert de OVHZ voorzitter zo rond 19.30 uur, waarna u verlost van uw dagelijkse plichtplegingen na een kleintje koffie annex bijpraat halfuurtje, ontspannen plaats kunt nemen op de speciaal hiertoe bestemde stoelen. Vermoedelijk is het dan acht uur, begint de inleider met z'n inleiding en staat een complete gastvriendelijke brigade in de start blokken.

Wij hengelen naar een exclusieve avond. Waarna het nog lang onrustig in Buitenkaag blijft.

Als datum kozen we: donderdagavond, 27 mei 2004

Als locatie: Restaurant PUCK Lisserdijk 96, 2158 LW Buitenkaag

Einde bericht
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------