Ingezonden persbericht


'Utrecht Innoveert': Innovatiedag voor Slimme Ondernemers

Bekendmaking nominaties 'Slimste van Utrecht', themabijeenkomsten en seminars

Utrecht, 14 mei 2004 - KIRU (Kennis- en Innovatiekring Regio Utrecht), de Kamer van Koophandel Utrecht en het televisieprogramma BV Utrecht organiseren op 27 mei aanstaande de Innovatiedag voor Slimme Ondernemers. Tijdens deze dag, die plaatsvindt in het Educatorium van de Universiteit Utrecht, worden de nominaties bekend gemaakt voor de titel 'Slimste van Utrecht'. De achttien Utrechtse ondernemers uit het televisieprogramma BV Utrecht komen hiervoor in aanmerking. Daarnaast kunnen ondernemers uit de provincie Utrecht diverse themabijeenkomsten en seminars bijwonen over onderwerpen als Communicatie, Export en Innovatieve productontwikkeling.

BV Utrecht laat wekelijks reportages zien over bijzondere ondernemers en hun bedrijf. Het programmaonderdeel 'Utrecht op zijn slimst' besteedt aandacht aan innovatie en vernieuwing van producten, diensten en bedrijfsvoering. Deelnemers aan de Innovatiedag kunnen stemmen op de onderneming die volgens hen het meest innovatief is. Yvonne van Rooy, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, maakt de drie genomineerden op 27 mei aan het einde van de dag bekend. Tijdens de laatste uitzending van BV Utrecht op 4 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Universiteit Utrecht, Hogeschool van Utrecht en SRON (Stichting Ruimteonderzoek Nederland) organiseren in samenwerking met diverse bedrijven de volgende themabijeenkomsten: Communicatie, Export, Energie, Utrecht Design, Miniaturisatie en Geografische Informatie Systemen (GIS). Daarnaast worden seminars georganiseerd door de Kamer van Koophandel Utrecht in samenwerking met de Hogeschool van Utrecht en Universiteit Nyenrode. Deze seminars hebben als onderwerpen: Innovatie van Dienstverlening, Innovatieve productontwikkeling en Impulsen voor het innovatieproces. De informatiesessies bieden ondernemers inzicht in hoe ondernemingen bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren.

Ondernemers uit de provincie Utrecht kunnen zich opgeven voor dit kosteloze seminar bij Irene van Gent op telefoonnummer 030 2363236. E-mailen kan naar kiru@utrechtinnoveert.nl. Meer informatie over de Innovatiedag en het volledige programma is te vinden op www.utrechtinnoveert.nl

# # #

Over KIRU
KIRU - Kennis- en Innovatiekring Regio Utrecht - is een kennisnetwerk waarbij de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis over innovaties en het toepassen van nieuwe technologieën. KIRU is opgericht om de samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven te bevorderen en om Utrecht als kennisintensieve regio te profileren. KIRU is een onderdeel van Utrecht Innoveert.