Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 17 mei 2004

TUSSEN HEMEL EN AARDE IN CREMATORIUM OCKENBURGH

KRO-presentator Wilfred Kemp in gesprek met Agnes Kamstra, professor Tom Voûte en
Yolande Weerdenburg

Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21 in Den Haag, houdt op donderdag 27 mei 2004 van 19.30 tot 21.45 uur een avond 'Tussen Hemel en Aarde' over vragen rondom het levenseinde. Wilfred Kemp, onder meer bekend als presentator van het gelijknamige KRO-programma, leidt de avond. Kemp praat met Agnes Kamstra van TV-West, voormalig kinderarts/oncoloog prof.dr. Tom Voûte en beeldend kunstenares en dichteres Yolande Weerdenburg, nachtburgemeester van Den Haag. Het gesprek gaat over hun kijk op leven en dood. Aansluitend is er een discussie met het publiek. De avond betreft een tournee met per locatie andere gasten door Yarden-crematoria in heel Nederland.

Wensen
Manager Teddy Koning: 'De avond start met een compilatie van televisie-uitzendingen 'Tussen Hemel en Aarde'. Aansluitend gaat presentator Wilfred Kemp in gesprek met zijn drie gasten waarbij hun ideeën over sterven en hun wensen op gebied van uitvaart aan de orde komen. Agnes Kamstra van TV West is wekelijks te zien in haar programma 'Van de kaart' waarbij ze Den Haag op ludieke wijze doorkruist. Yolande Weerdenburg is als nachtburgemeester van Den Haag onder meer betrokken geweest bij het realiseren van een skatebaan in het Zuiderpark en een 'wall of fame' voor graffiti-kunstenaars, destijds geopend door kroonprins Willem-Alexander. Yolande Weerdenburg is verder beeldend kunstenaar. Op dit moment heeft zij een expositie van haar gedichten en aquarellen over sterven. Nadat haar eerste bundel 'Ik heb je lief' was uitgekomen worden haar gedichten over sterven regelmatig voorgedragen bij crematies en begrafenissen. Prof. dr. Tom Voûte is een van de meest bekende oncologen in Nederland. Hij heeft een uitgesproken mening over levensverlenging of -beëindiging, dood en religie.'

Zaaldiscussie
Koning: 'Wilfred Kemp gaat in op de verschillen en overeenkomsten tussen de drie gasten. Vragen zijn onder meer: heeft u angst voor de dood? Wat is uw ideale manier van sterven? Denkt u wel eens na over uw eigen uitvaart? Tijdens de koffiepauze kan het publiek vragen op een briefje inleveren die bij de aansluitende zaaldiscussie aan de orde komen. Het publiek is ook vrij rechtstreeks vragen te stellen en uit eigen ervaring te vertellen. We vinden het crematorium bij uitstek een passend decor voor vragen rondom het levenseinde. Met regelmaat organiseren we activiteiten waarbij mensen kennis kunnen maken met het crematorium.'
Belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis, reserveren is gewenst: telefoon 070 397 8411 (tijdens kantooruren). Vanaf 19.00 uur worden belangstellenden met koffie en thee ontvangen.

De discussieavond betreft een tournee, na Crematorium Ockenburgh volgt op 24 juni Crematorium Rotterdam (zelfde aanvangtijd). Na de zomer start een nieuwe reeks discussieavonden.


---


---


---

---------------------------------------------