Gemeente Dalfsen

18-05-2004

Prijs voor begraafplaats Welsum

Dalfsen - In 2004 reikt de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (KVvFC) weer Aanmoedigingsprijzen uit aan begraafplaatsen die zich hebben ingezet om gedenkplaatsen voor gecremeerde overledenen te creëren. Ook de gemeente Dalfsen krijgt deze prijs toegekend. Op donderdag 27 mei reikt de heer mr. J.M. Sepers, voorzitter van de KVvFC, hem uit aan loco-burgemeester A.C. Hofland van de gemeente Dalfsen. Dit vindt plaats in de aula van de begraafplaats Welsum aan de Oosterdalfsersteeg.

Andere begraafplaatsen die geselecteerd zijn, zijn de gemeentelijke begraafplaats Stratum in Eindhoven, natuurbegraafplaats 'Bergerbos' in St. Odiliënberg, de algemene begraafplaats in Den Helder, de begraafplaats Hervormde Gemeente Halfambt in Eenrum en de algemene begraafplaats in Zeist. De Aanmoedigingsprijs bestaat uit een prachtig vormgegeven sculptuur en een bedrag van 2.500,--. De Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie reikt de Aanmoedigingsprijzen uit sinds 1997. Volgens de heer mr. J.M. Sepers, voorzitter van de Vereniging, was het niveau ook dit jaar weer erg hoog. "Het is verheugend dat steeds meer begraafplaatsen inspelen op de wensen van de nabestaanden."

Actief sinds 1874
De Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (ruim 100.000 leden) is opgericht in 1874 als een 'pressuregroup' om de keuze voor cremeren in Nederland mogelijk te maken. Hiertoe liet zij onder meer het eerste crematorium in Nederland bouwen (Crematorium Westerveld, 1913).