Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 21 mei 2004

Landelijke dag kunst en media opleidingen

Onder de titel "Input for Fusion" organiseren Mira Media en ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid, op donderdag 27 mei 2004 een landelijke dag over diversiteit, kunst- en media- opleidingen. Scholieren en studenten, maar ook docenten, studiebegeleiders, decanen en/of instroommanager van hogescholen of ROC's krijgen op deze dag gevarieerde informatie over tal van opleidingen op het gebied van kunst en media. Ook de manier waarop de opleidingen omgaan met etnisch-culturele diversiteit komt deze dag aan bod. Het is voor het eerst dat deze manifestatie wordt gehouden. "Input for fusion" wil een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de diversiteit op HBO-opleidingen.

Tijdens de dag worden inleidingen en presentaties gegeven over diversiteit in kunst en de media. Dat gebeurt onder andere door programmamaker Bram Sadeghi, VARA-voorzitter Vera Keur en Els Rientjes van IDTV.

Het gerenommeerde castingbureau Kemna Casting verzorgt een casting workshop. Door mee te doen aan deze workshop maken 15 jongeren kans op een auditietraining van Kemna Casting in samenwerking met Mira Media. Workshops Dans, Theater en Muziek geven een beeld van deze studies. De workshop studie- en werkmogelijkheden kunst en techniek op HBO-niveau wordt gegeven door de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Els Rientjes van IDTV verzorgt een workshop over de eisen van de omroepen rond diversiteit. De workshop Decanen, Media Educatie biedt informatie over de beroepen en toekomstperspectieven in de media.

Verder is er een 'Curry Modeshow' door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De dag wordt afgesloten met een spetterende Turkse volksdans van de meiden van Jongerencentrum Ulu in Utrecht. De manifestatie heeft plaats op 27 mei in Stadion Galgenwaard te Utrecht en start om 9.30 uur. De toegang is gratis. Een inschrijfformulier is te downloaden vanaf www.miramedia.nl

'Input for fusion is mede mogelijk' gemaakt door een bijdrage van het Europees Sociaal Fonds.

----------