Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Hoofdrollen voor Tom Cruise en Ben Affleck

Gerritsen Theatercostuums kleedt Colditz-cast aan

Amsterdam, mei 2004... Gerritsen Theatercostuums, het oudste én grootste kostuumverhuurbedrijf van Nederland, levert dertig vooroorlogse uniformen van Nederlandse militairen en tien outfits van Nederlandse marine officieren voor de film Colditz. Voor deze film zijn topacteurs als Tom Cruise en Ben Affleck gecast voor de hoofdrollen.

De film Colditz
Colditz is een verfilming van de gelijknamige tv-serie (1972-1974) naar een roman van P.R. Reid en gaat over de geallieerde krijgsgevangenen in het massieve en zwaarbewaakte Duitse kasteel Colditz. Ondanks het risico geëxecuteerd te worden als ze probeerden te ontsnappen, lieten de gevangenen toch geen mogelijkheid onbenut om dit te proberen. Uiteindelijk kwam iemand op het idee om simpelweg het gebouw uit te wandelen, gekleed als Duitse legerofficiers. Hoofdrollen in deze film worden vertolkt door Tom Cruise en Ben Affleck. De film gaat vooralsnog in november in première.

Gerritsen Theatercostuums en Colditz
Gerritsen levert op 27 mei de uniformen af bij de productiemaatschappij in Parijs. Op dit moment zijn naaisters druk bezig met de productie van de pakken en gaat er meer dan 100 meter stof door de naaimachines. Het betreft dertig blauwe uniformen met handgeborduurde opstaande kragen en tien marinekostuums. Ernest de Vries van Gerritsen Theatercostuums: "Toeval bestaat niet. Ik was al jaren van plan om dergelijke vooroorlogse officiersoutfits conform origineel ontwerp te produceren en heb daar vorig jaar de handgeborduurde kragen en borstbrevetten al voor laten maken. Toen we werden benaderd voor Colditz heb ik meteen aangegeven dat wij de kostuums niet op voorraad hebben, maar wel in een noodvaart kunnen produceren. Het naaiatelier is dag en nacht bezig en het gaat zeker lukken!"

Gerritsen door de eeuwen heen
Theaterkapper Gerritsen vestigde zich begin 20e eeuw in Amsterdam. Het kapwerk vulde hij al snel aan met het verzorgen van kostuums: Gerritsen Theatercostuums was een feit! Myriam en Ernest de Vries hebben het bedrijf overgenomen van de derde generatie Gerritsen. Onder hun leiding is het bedrijf uitgegroeid tot het grootste kostuumverhuurbedrijf van Nederland, waar de 'oude Gerritsen' nog steeds wel eens te vinden is.

In de loop der jaren zijn duizenden schitterende creaties aangekocht, zoals de mooiste items uit de collectie van het beroemde historische kostuumbedrijf Serné, Toneelgroep Amsterdam en de Nederlandse Opera. De meest uiteenlopende producties zijn door Gerritsen aangekleed. Wat te denken van films als Anne Frank en Pietje Bel, series als Floris en GTST, theatervoorstellingen van Madame Butterfly en Boom Chicago en indrukwekkende evenementen zoals de opening van het nieuwe Museumplein. Kortom: opera's, films, televisieseries, toneelstukken, megafeesten en parades zijn met succes gekleed door de Theatercostuums van Gerritsen!

Voor meer informatie over Gerritsen Theatercostuums zie: www.kostuumverhuur.nl of bel 020 62 37 429.



Ingezonden persbericht