Gemeente Almere

Wethouder Huis slaat eerste paal in De Elementen

Aanstaande donderdag 27 mei slaat wethouder Frits Huis (Volkshuisvesting) de eerste paal voor het bouwplan De Elementen in de Indische Buurt van Almere Buiten. Het bouwplan omvat 342 woningen, waarvan 219 eengezinswoningen en 123 appartementen. Het bouwplan heeft een geheel eigen stijl, te herkennen aan de kleuren en materialen van de gevels en in de bijzondere inrichting van de openbare ruimte.

Naar Engels voorbeeld werd De Evenaar ontworpen: een lange groene laan met een totale breedte van 100 meter van oost naar west met in het midden een groenzone van 50 meten. De Elementen liggen aan deze groene laan met recreatieve functies om het straatbeeld te verlevendigen.

Met name de goedkopere koopappartementen(vanaf 127.000) leveren een bijdrage aan de vraag van starters op de woningmarkt. Ook de huurwoningen (sociale huur en vrije sector huur) dragen een steentje bij op dit deel van het marktsegment. Verder omvat het bouwplan koopwoningen in de prijsklasse tot 235.000,-. Corporatie Ymere en Delta Lloyd Vastgoed realiseerden gezamenlijk dit bouwplan.