MADAME TUSSAUD

Beyonce schittert wereldwijd in Madame Tussauds

PERSBERICHT


AMSTERDAM, 26 mei 2004 - Superster Beyoncé Knowles is vanaf 27 mei a.s. als eerste van een vijftal belevenissen in de serie 'X-appeal' te bewonderen bij Madame Tussauds Amsterdam. Gasten kunnen op het podium naast de superster hun beste 'moves' tonen en krijgen daarop commentaar van Beyoncé zelf, die via een lcd-scherm laat weten of er in hen ook een 'Diva' schuilt.

De verklaring voor X-appeal is: X-factor + sexappeal. Madame Tussauds Amsterdam heeft goed gekeken welke sterren deze twee eigenschappen bezitten en creëert daar omheen een belevenis. Beyoncé geeft de aftrap en schittert met wapperende haren op een podium zoals de hele wereld haar kent. De belevenis rondom de superster wordt tegelijkertijd onthuld in de vestigingen van Madame Tussauds in New York, Londen en Las Vegas. Dit is de allereerste wereldwijde 'joint launch' ooit van de attractie, een uniek moment dus. 'Ik vind het geweldig om deel uit te maken van deze belevenis bij Madame Tussauds. Mensen krijgen de kans om te laten zien of zij 'het' ook in zich hebben om een superster te zijn. Ik zou dit als kind fantastisch gevonden hebben!' aldus Beyoncé.

Van mei tot en met september lanceert Madame Tussauds Amsterdam elke maand een nieuwe ster in de serie 'X-appeal'. Dit stukje interactie wordt toegevoegd om het voor de gasten nóg echter en spannender te maken naast hun idool te staan. Het publiek kan dus rekenen op een zomer vol spraakmakende verrassingen!

De belevenissen die Madame Tussauds Amsterdam eerder lanceerde zijn nog steeds te zien. Men kan gillen en huiveren bij SCREAM!, tiara's passen bij Royals, zingen bij Idols en verkleed op de foto gaan bij Models.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact op nemen met: Madame Tussauds Amsterdam, Lisette van der Ster, Media Promoter, e-mail: lisette.vanderster@madametussauds.nl. Tel. 020-5230620, GSM
06-55337612,
fax 020-5230629.

Er is een foto van de belevenis rondom Beyoncé (rechtenvrij) beschikbaar via het Fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.

Madame Tussauds Amsterdam is zeven dagen per week geopend van 10.00 uur t/m 18.30 uur (de Receptie sluit een uur eerder). Op Koninginnedag gesloten. Informatielijn: 020-5221010.

De missie van Madame Tussauds is 'to unlock a range of intensely personal emotions and take the guests on an emotional roller coaster by connecting them with famous people, famous events and famous times'.

Dit zijn de Tussauds Group's attracties: Madame Tussauds London, Amsterdam, Las Vegas, New York, Hong Kong; Tussauds London Planetarium; Tussauds Studios; British Airways London Eye; Warwick Castle; Alton Towers; Alton Towers Hotel; Chessington World of Adventures; Thorpe Park; Heide Park.

26 mei 04 13:46