Gemeente Goes

Persbericht

Van Onderwijsstad naar verkeersveiligheid

Als vervolg op het symposium Goes Onderwijsstad organiseert de gemeente Goes op 9 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst over verkeersveiligheid. Deze bijeenkomst vindt plaats in het stadskantoor van de gemeente Goes en is bedoeld voor directieleden en verkeerscoördinatoren.

In oktober 2003 is het symposium Goes Onderwijsstad gehouden. De deelnemers van dit symposium konden aangeven welke onderwerpen zij als prioriteit beschouwden. Verkeersveiligheid, dat door de deelnemers hoge prioriteit kreeg, is door de gemeente als aandachtspunt opgepakt.

Bij het opstellen van het programma is zoveel mogelijk gestreefd naar een aanbod op maat. De ingebrachte knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid zijn verwerkt in case-studies.

Het programma ziet er als volgt uit:
Deel I (Primair en voortgezet onderwijs gezamenlijk) 13.00 - 14.45 uur

* Overzicht gemeentelijk verkeersveiligheidsbeleid Verzorgd door de heer H. Feij, verkeersdeskundige van de gemeente Goes


* Presentatie project "Anders naar school" Verzorgd door de heer Veenbrink van SOAB i.s.m. met de directies van de Kohnstammschool en de Bisschop Ernstschool.


* Knelpuntenanalyse
Een (beperkt) aantal scholen heeft knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid ingebracht. In de vorm van één à twee casestudies komen herkenbare situaties aan de orde en worden gezamenlijk mogelijke oplossingen in kaart gebracht. Verzorgd door de heer R. Meester, projectleider VEVO en ZVL i.o.v. het ROVZ.


* Pauze 14.45 - 15.00 uur

Deel II (Primair en voortgezet onderwijs afzonderlijk) 15.00 - 16.00 uur

* Voorbeelden van praktijkgerichte verkeerseducatie Voor het primair onderwijs wordt dit gedeelte verzorgd door de heer F. Moolenaar van de CED groep.
Voor het voortgezet onderwijs wordt dit gedeelte verzorgd door mevr. R. van Oostenbrugge (verkeerscoördinator van het Zwincollege) in samenwerking met de heer R. Meester, projectleider VEVO en ZVL i.o.v. het ROVZ.