Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 27 mei 2004

(

HET BUREAU COMMUNICATIE IS VAN 10.00 TOT 14.00 UUR IN VERGADERING.
VOOR DRINGENDE ZAKEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS VOLGENS DE REGELINGE BEREIKBAAR.


Noordwijkerhout Politie neemt grote hoeveelheid hasj in beslag

De politie heeft woensdag 26 mei rond 15.00 uur een inval gedaan in een bedrijfspand op het industrieterrein in Noordwijkerhout. Hier is een grote hoeveelheid hasj aangetroffen. Het gaat om ruim 1750 pakketten met een totale netto waarde van ongeveer 1 miljoen euro. Op de locatie heeft de politie drie mannen aangehouden, een IJmuidenaar uit 1962, een Haarlemmer uit 1959 en een Hillegommer van 26 jaar. De inval werd gedaan naar aanleiding van politie-informatie.


Lisse - Dronken automobilist schept fietser

Een onder invloed verkerende 31-jarige automobilist uit Ketrzynski (Polen) schepte op woensdag 26 mei rond 20.15 uur op het fietspad langs de Heereweg een 18-jarige fietser uit Sassenheim. De fietser kwam er wonderwel met schrik en enkele schaafwonden van af. De automobilist hield zijn auto niet op de weg. Getuigen spreken van het van links naar rechts zwalken over de weg. Agenten hielden de automobilist aan. De ademanalyse gaf als uitslag 800 ug/l (limiet 220 ug/l). De automobilist werd voor de nacht ingesloten. Vandaag vindt over het vervolgingstraject overleg met Justitie plaats.


Alphen aan den Rijn - Politie vordert rijbewijzen in

De politie hield op woensdag 26 mei rond 20.35 uur op de Burgemeester Bruins Slotsingel een 26-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Agenten gingen tot controle van de automobilist over nadat deze met hoge snelheid, gemeten 95 kilometer per uur, door de bebouwde kom reed. De agenten constateerden drankgebruik bij de man en hielden hem aan. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 670 ug/l (limiet 220 ug/l)
Korte tijd later hield de politie tijdens een controle op dezelfde weg een 47-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan wegens het bestaan van het vermoeden van drankgebruik. De bij hem uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 595 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde van beide verdachten het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Bewoner oog in oog met insluiper
Een bewoner van een woning aan de Wassenaarseweg stond woensdagavond, 26 mei, oog in oog met een insluiper. De bewoner zat in de woonkamer toen hij omstreeks 21.00 uur gestommel vanuit de gang bij de voordeur hoorde. De bewoner besteedde er geen aandacht aan omdat hij dacht dat het zijn echtgenote was. De bewoner schrok echter toen er plots een man in zijn woonkamer stond. Volgens de man had hij aangebeld om te vragen of hij het toilet mocht gebruiken. Toen hij geen gehoor kreeg is hij de woning binnengegaan. De bewoners schakelden de politie in die de man, een 31-jarige Oegstgeestenaar, in de woning aanhield.

Leiden Automobilist rijdt door na aanrijden fietser
Een automobilist is op woensdag 26 mei nadat hij een 24-jarige fietser uit Leiden had aangereden doorgereden. De fietser reed omstreeks 19.45 uur over de Langegracht. Op de kruising met de Korte Mare zag hij dat een zwarte auto met hoge snelheid uit deze straat kwam rijden. De auto raakte de achterzijde van de fiets waardoor de Leidenaar ten val kwam. De bestuurder van de auto stopte, waarop de fietser naar bestuurder liep. De automobilist gaf te kennen verderop te willen staan. De fietser liep terug om zijn fiets te halen, maar zag hierop de automobilist wegrijden in de richting van de Volmolengracht. De politie probeert de bestuurder van de auto aan de hand van het kentekennummer te achterhalen.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed
De politie heeft op woensda 26 mei omstreeks 21.40 uur een 37-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een controle werd de automobilist op de Wielewaalstraat staande gehouden voor een blaastest. Het resultaat was 615 ug/l, de limiet is 220. De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De Alphenaar is met een rijverbod van zeven uren heengezonden.


Waddinxveen - Hennepkwekerij ontdekt na brand in schuur

De politie ontdekte op donderdag 27 mei rond 00.10 uur in een schuur aan de Pater Jornaweg een kleine hennepkwekerij. Er werden ongeveer 100 planten aangetroffen. De planten zijn door de politie inbeslaggenomen en worden vernietigd. De kwekerij werd ontdekt bij het door de brandweer blussen van een brand in de schuur. Wie de eigenaar van de kwekerij is is nog niet bekend. De politie onderzoekt dit evenals het ontstaan van de brand.


Gouda - Man doet aangifte van poging tot mishandeling en bedreiging

Een 60-jarige man uit Gouda deed op woensdag 26 mei bij de politie aangifte van poging tot mishandeling en bedreiging tegen hem. Rond 12.20 uur die dag stond de Gouwenaar met zijn fiets voor een verkeerslicht te wachten. Een nog onbekende jongen fietste hem daar al telefonerend bijna omver. Er waren geen excuses maar slechts grove bedreigingen. Om de lieve vrede te bewaren fietste de Gouwenaar maar door. Op de Achterwillenseweg werd de Gouwenaar weer door de jongen ingehaald. Hij probeerde de man van zijn fiets te trappen en bedreigde hem met de woorden hem neer te steken. In de bocht net voor de tunnel lukte het hem om de Gouwenaar van zijn fiets te trappen. De jongen fietste vervolgens lachend door. Bij een flat aan de Han Hollanderweg kreeg de Gouwenaar de jongen weer in het vizier. Bij het zien kwam de jongen al dreigend met een schokbreker op hem af. Om escalatie te voorkomen vertrok de Gouwenaar en deed bij de politie aangifte. De politie stelt een onderzoek in.


Zevenhuizen Machineonderdeel valt op man

Een 35-jarige man uit Rotterdam heeft woensdag 26 mei rond 19.00 uur een dubbele beenbreuk opgelopen bij een bedrijfsongeval aan de Bierhoogtweg. Een onderdeel van een kippenplukmachine viel tijdens schoonmaakwerkzaamheden op zijn been. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --