Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 25 mei 2004

Op dinsdag 25 mei 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Begrotingen gemeenschappelijke regelingen:

- Begroting 2005 en jaarverslag 2003 Intergemeentelijke Brandweersamenwerking Oost (IBO)
- Ontwerpbegroting 2005 en jaarverslag 2003 Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam Rijnmond (RHRR)
- Ontwerpbegroting 2005 gemeenschappelijke regeling Stadsregio Rotterdam
- 1e Begrotingswijziging 2004 en begroting 2005 Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond (DCMR)
- Ontwerpbegroting 2005 Recreatieschap Hitland

Het college constateert dat de begrotingen voor 2005 van deze gemeenschappelijke regelingen voldoen aan de gestelde financiële uitgangspunten. Aan de gemeenteraad wordt dan ook voorgesteld geen kanttekeningen te maken in de richting van deze regelingen. Ditzelfde geldt voor de jaarverslagen over 2003 van de IBO en de RHRR. Ten aanzien van de Stadsregio wordt de raad wel voorgesteld een opmerking te maken met betrekking tot het programma Wonen en Stedelijke Vernieuwing. Het gehanteerde uitgangspunten zijn enigszins voorbarig aangezien de discussie over een aantal basisstukken nog volop loopt. Het college is van mening dat de lopende discussie over "Elk zijn deel" en "Rotterdam zet door" eerst moeten worden afgerond en vastgelegd in een regionaal beleidskader, voordat het in de voorgestelde vorm kan worden vastgesteld.

Opheffen gemeenschappelijke regeling werkvoorzieningschap IJssel en Lek en toetreden tot de gewijzigde gemeenschappelijke regeling Sterrenborgh Het college heeft besloten de raad voor te stellen om in te stemmen met het opheffen van gemeenschappelijke regeling werkvoorzieningschap IJssel en Lek per 1 januari 2005 en om op dezelfde datum toe te treden tot de - daartoe te wijzigen - gemeenschappelijke regeling Sterrenborgh. Ook wordt voorgesteld in te stemmen met het ontwerp-liquidatieplan. Dit laatste resulteert in een eenmalige storting van maximaal ¤ 2.366.268,- aan de nieuwe fusieorganisatie. Het college verzoekt de raad hiervoor een kapitaalkrediet ter beschikking te stellen.

Voorstel verhardingen
Het college heeft kennis genomen van de notitie verhardingen. Als gevolg van de slechte grondslag zijn in Capelle grote bedragen gemoeid met het onderhouden van verhardingen. In de notitie wordt uiteengezet hoe met de wegen wordt omgegaan. De in het recente verleden beschikbaar gestelde middelen zijn voldoende om de achterstanden in het onderhoud sterk te laten verminderen. Berekeningen geven aan dat met name na 2007 weer oplopende tekorten zullen ontstaan.

Wijziging van de Verordening Welstandscommissie Capelle aan den IJssel Het college stelt de raad voor de Verordening Welstandscommissie Capelle aan den IJssel aan te passen aan de gewijzigde Woningwet.

De benoeming van drie leden van de Welstandscommissie en het ontslag van een lid van de Welstandscommissie per 1 juli 2004 Het college stelt de raad voor de onafhankelijke architecten Boekholt, van Dreven en Pontier te benoemen tot lid van de Welstandscommissie en de heer Schulze op eigen verzoek eervol ontslag te verlenen.

Kapvergunning De Blinkert/Reviusrondeel
Het college verleende vergunning voor het kappen van elf eiken nabij de De Blinkert/Reviusrondeel voor de aanleg van een parkeerterrein.


15e Wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling tot instandhouding en beheer van de Milieudienst Rijnmond (DCMR) Als gevolg van de overdracht van de Rotterdamse Milieutaken naar de DCMR Rijnmond moet de gemeenschappelijke regeling worden gewijzigd. Burgemeester en college hebben ingestemd met de door de DCMR voorgestelde wijziging. Het college stelt de raad voor eveneens met dit voorstel in te stemmen.

Jaarrekening 2002 BOPO
Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met de jaarrekening 2002 van Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs (BOPO).

Brief Laurus inzake ontwikkeling AH-XL
Laurus Nederland stuurde een brief waarin ze haar ongerustheid uitsprak over de mogelijke ontwikkeling van een AH-XL op de locatie De Hoven en zich beroept op een claim op de vierkante meters food in 2002. Het college heeft nog geen standpunt ingenomen over de mogelijke ontwikkeling van een AH-XL op de locatie De Hoven. Het college heeft al in 2002 aangegeven geen toezegging te doen ten aanzien van de vierkante meters food.