ASSET CONTROL INTERNATIONAL BV

Asset Control en Telekurs werken samen om ....

ASSET CONTROL INTERNATIONAL BV PIV136203

Please distribute on the ANP circuit
Distribution time: Immediate
Source: ASSET CONTROL INTERNATIONAL BV
Reference: PIV136203

Asset Control en Telekurs werken samen om data-implementatie voor gezamenlijke klanten te versnellen

LONDEN, May 26/PRNewswire/ --


- Voorgebouwd feed-interface biedt snelle toegang tot Telekurs VDF,
source-of-market, referentie- en transactiegegevens

Asset Control, een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor het beheer van investeringsgegevens ten behoeve van de financiële wereld, heeft vandaag een bedrijfspartnerschap aangekondigd met Telekurs Financial, een van de vooraanstaande aanbieders van internationale investeringsinformatie ten behoeve van de kapitaalmarkt en beleggingsbeheerindustrie. De twee bedrijven werken samen aan de integratie en gezamenlijke marketing van hun producten. De Telekurs Valordata Feed (VDF) wordt in het AC Plus data-integratieplatform van Asset Control geïntegreerd door middel van een voorgebouwde data-interface en een normalisatiemodel.

Asset Control en Telekurs hebben een aantal gezamenlijke klanten en werken al meer dan vijf jaar samen. De introductie van de VDF-interface is het antwoord op een belangrijke interesse van de markt en een aantal financiële bedrijven evalueren op dit moment implementatie ervan.

'Door een nauwe samenwerking met Telekurs hebben we een interface kunnen ontwikkelen die volledig gebruik maakt van de rijke gegevensverzameling die binnen de Valordata Feed beschikbaar is, terwijl we tegelijkertijd tijd en kosten drukken. We zien uit naar de samenwerking met Telekurs en het gezamenlijk marketen van onze producten.' zei Ken Payne, directeur voor verkoop en marketing van Asset Control.

De AC Plus feedverwerker voor Telekurs VDF is een van een groeiend aantal feed-interfaces voor leveranciers die nu met AC Plus, het vlaggeschip van de gegevensbeheeroplossingen van Asset Control, worden aangeboden. Deze feedintegratiemodules verzamelen, verrijken en normaliseren eventueel de gegevens in een formaat dat voldoet aan industriestandaarden zoals MDDL en ISO 10522.

De Telekurs VDF-feed is een van de voornaamste bronnen van prijs-, referentie, en bedrijfstransactiegegevens. De datafeed omvat meer dan
2 miljoen instrumenten en ongeveer 400.000 instituten over de gehele wereld. Het biedt een wereldwijde dekking van meer dan 600 nieuwsbronnen, van beurzen tot persagentschappen.

Info over Asset Control

Asset Control biedt uitgebreide en kosteneffectieve oplossingen voor het verbeteren van de efficiëntie en het verlagen van de kosten van het beheer van investeringsgegevens, alsmede voor het optimaal gebruiken van bestaande gegevensbronnen. Tot de beschikbare informatie behoren referentiegegevens (investeringsdata),
bedrijfstransactiegegevens, informatie met betrekking tot verstrekkers, tegenpartijen en afwikkeling, historische en real-time marktgegevens. Asset Control verzamelt gegevens van externe aanbieders en in-house systemen en normaliseert deze, schoont ze op en consolideert ze in één enkele standaardgegevensset, de 'golden copy'.

Asset Control biedt snel te implementeren oplossingen voor in-house gegevensbeheer (www.asset-control.com) en outsourcingsfuncties voor gegevensbeheer via ACDEX (www.acdex.com), in overeenstemming met industriestandaarden zoals ISO 15022. Met zijn brede aanbod van connectiviteitsopties, intuïtieve netwerk- en webinterfaces, een groeiende reeks van bedrijfstoepassingen, interfaces met toonaangevende applicatiesoftware in de industrie en krachtige functionaliteit voor gegevenstransformatie, vormt Asset Control een one-stop oplossing voor bedrijfskritische uitdagingen, zoals STP, handels- en risicomanagement en de integratie van front-, middle- en backoffice-systemen.

Tot de klantenkring behoren het London Clearing House (LCH), Abbey National, ABN AMRO, Bankgesellschaft Berlin, Barclays Capital, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Deutsche Bank, Hamburgische Landesbank, HypoVereinsbank, ING, ITG, Robeco, Société Générale en Union Investment, en een zeer grote, wereldwijd actieve energiegroep. Asset Control, dat werd opgericht in 1991, is een particuliere onderneming met vestigingen in Londen, New York en Nederland.

Telekurs Financial

Telekurs Financial is een onderneming uit de Telekurs Group, die zich beweegt op het gebied van financiële informatie, betalingstransacties en IT-services. Als toonaangevend bedrijf specialiseert Telekurs Financial zich in de verwerving, verwerking en verspreiding van internationale financiële informatie voor beleggingsadviesbureaus, portfoliobeheer, financiële analyse en effectenadministratie. Een wereldwijd netwerk van plaatselijke financiële-marktspecialisten verwerft real-time informatie van effectenbeurzen direct bij de bron bij de belangrijkste financiële centra. Met ongeveer 1,8 miljoen financiële instrumenten is de database van gestructureerde, gecodeerde effecteninformatie, die door Telekurs Financial en haar tien buitenlandse kantoren wereldwijd wordt onderhouden, ongeëvenaard wat betreft diepte en gegevensdekking.

Als het officiële codificatiekantoor voor Zwitserland en het prinsdom Liechtenstein, draagt Telekurs de verantwoordelijkheid voor de toekenning van Zwitserse effectennummers (Valor). Telekurs was een van de oprichters van ANNA (Association of National Numbering Agencies) en vervult een leidinggevende rol bij de introductie van standaarden die de effectenhandel en -administratie moeten vereenvoudigen.

Source: Asset Control International BV

Contact: Kathleen Hawk, Corporate, Communications, +1 845.687.2222, khawk@asset-control.com


27 mei 04 09:40