Dienstenbond CNV

Nieuwsflits - Ledenraadpleging voor ICTers over mislukken Sociaal Akkoord!
27-05-2004

Op woensdagavond 16 juni aanstaande organiseert het vakgroepsbestuur in de ICT-sector een algemene ledenvergadering over het stuklopen van de landelijke onderhandelingen over een Sociaal Akkoord. Grijp uw kans om uw mening te geven!

Achtergronden
De onderhandelingen op landelijk niveau over een Sociaal Akkoord zijn stukgelopen. Werkgevers, de regering en vakbonden zijn het niet eens geworden over de toekomst van (pre) pensioenregelingen in Nederland. Het kabinet en werkgevers zijn het onderling wel eens geworden. Dit pakket aan maatregelen hebben zij als een eindbod neergelegd in de richting van vakbonden. Het is nu aan de verschillende CNV-bonden om zich hierover uit spreken. Hierin hebben de leden het laatste woord.

Hoe uw mening kunt laten meewegen bij de standpuntbepaling van de bond.

Als lid van onze bond werkzaam in de ICT-sector kunt u invloed uitoefenen op het definitieve standpunt van de totale CNV Dienstenbond over het eindbod. Dit kan als volgt.

Op woensdagavond 16 juni aanstaande organiseren wij een algemene ledenvergadering over het Sociaal Akkoord voor onze leden in de ICT-sector. De vergadering wordt gehouden in Congrescentrum De Eenhoorn in Amersfoort en begint om 20:00 uur. In deze vergadering zal door en namens de CNV-leden in de ICT-sector een mening worden gevormd over het Sociaal Akkoord.

Deze mening zal vervolgens door de vertegenwoordiger van de ICT-leden, in de bondsraad worden uitgedragen. De bondsraad is het hoogste democratische orgaan van onze bond (een soort parlement) dat is samengesteld uit vertegenwoordigers uit alle sectoren waar onze bond actief in is. De bondsraad zal uiteindelijk namens de gehele bond een definitief oordeel vormen over het akkoord.

Ik kan niet komen op de vergadering.
Geen nood, ook dan kunt u uw mening geven. Dit kan tot 9 juni aanstaande per mail naar i.rietveld@cnvdibo.nl Ook deze meningen wegen mee.

Ik kom wel naar de vergadering.
Wij willen graag weten hoeveel mensen er wel komen. Daarom vragen wij u het ons via i.rietveld@cnvdibo.nl te laten weten als u komt. Opgeven voor de vergadering kan tot uiterlijk tot 9 juni aanstaande.

Meer weten?
Zaken zoals (pre) pensioen, Vut etc., zijn gewoon ingewikkeld. Dat maakt het moeilijk om een mening te hebben over deze onderhandelingen. Juist daarom gaat het CNV veel doen aan uitleg en informatie over deze materie. U ontvangt dan ook extra schriftelijke informatie en daarnaast komen er nog informatiebijeenkomsten in het land. Maak daar gebruik van. Wij hopen dat u op basis daarvan genoeg weet om een mening te vormen. Hopelijk tot ziens op 16 juni aanstaande in Amersfoort.

Overige vragen en/of suggesties.
Als u nog vragen heeft over deze nieuwsflits dan kunt u tijdens kantooruren bellen met bestuurder Maurice Limmen (023)5651052. U kunt uw vragen ook per e-mail aan ons stellen: m.limmen@cnvdibo.nl