Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 27-05-2004

Omstanders houden dronken vrouw tegen
HAVELTE Woensdagavond hebben omstanders de politie gewaarschuwd toen zij zagen dat een vrouw dronken achter het stuur wilde stappen. De vrouw, een 35-jarige inwoonster van gemeente Westerveld, stond met haar auto geparkeerd op de Egginklaan. De politie heeft de vrouw meegenomen naar het bureau, het rijbewijs van de vrouw was al ingevorderd.

Dieven aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond twee verdachten van een inbraak aan gehouden. Een oplettende medewerker van een bedrijf aan de Voltastraat merkte het tweetal op het bedrijfsterrein op, daarop bleek een laptop gestolen. Het Korps Landelijke Politie Diensten heeft de 24 en 28-jarige mannen uit Utrecht tussen Lichtmis en Zwolle aangehouden.

Inbraak in recreatiecentrum
EMMEN Bij een recreatiecentrum aan de Sandurdreef is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dieven hebben een kleine kluis meegenomen. Het is niet bekend wat de inhoud is van deze kluis. De dieven zijn grof te werk gegaan bij de inbraak en hebben veel schade aangericht. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt insluiping
EMMEN - De politie onderzoekt een insluiping. Een medewerker van een hotel aan de van Schaikweg heeft in de nacht van woensdag op donderdag een aantal insluipers ontdekt. Tegen vier uur liep de man richting receptie en zag daar twee personen staan. Op de vraag wat men daar moest, werd niet geantwoord. Het tweetal rende richting uitgang. De mannen zijn richting Kerkhoflaan gegaan. Beide mannen droegen donkere kleding en hadden een muts op.

Duur boodschappen doen
EMMEN Een 47-jarige vrouw uit Erica is woensdag middag aan de politie overgedragen. Bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat probeerde de vrouw goederen ter waarde van ruim drie euro achterover te drukken. De vrouw is aangehouden en heeft een dagvaarding gekregen.

Politie onderzoekt brand
COEVORDEN De politie doet onderzoek naar een brand die woensdag net voor middernacht is ontstaan in een vleesverwerkend bedrijf vlak bij het centrum van Coevorden. Van het bedrijf, gevestigd aan de Parallelweg, ging een opslagruimte verloren. Door de brand is ook het plafond ingezakt. Het naast gelegen vleesverwerkingsbedrijf was niet door de brand aangetast, wel is er sprake van grote schade door rook. De brandweer is tot circa vijf uur bezig geweest met blussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de technische rechreche zal daarom onderzoek doen.

Fietsendief aangehouden
ASSEN Woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat er iemand met een afgesloten fiets door de Oude Molenstraat liep. Getuigen gaven het signalement door en even later troffen agenten een 38-jarige Assenaar, een vaste klant van de politie, aan met de genoemde fiets. Hij werd aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.

Man na bedreigingen aangehouden
SCHOONOORD Woensdagmiddag is een 48-jarige man uit De Kiel aangehouden nadat hij zijn ex-echtgenote had bedreigd. Voordat hij onderweg ging naar haar woning kon hij worden aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Auto in brand
ZUIDWOLDE Woensdagmiddag is brand uitgebroken in een personenauto. Een 49-jarige vrouw uit Zuidwolde had haar auto net geparkeerd aan de Meppelerweg toen er rook onder motorkap vandaan kwam. De brandweer werd gewaarschuwd en de brand werd geblust. Het motorgedeelte brandde geheel uit. De oorzaak is niet bekend.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Dirk Neef, Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950 zal de voorlichting vanaf donderdag 17.00 overnemen.