Heuvelrug 10.30 uur

Utrecht 27-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Op de wageningselaan is woensdag van 13.45 tot 15.30 uur gecontroleerd op de naleving van gedragsregels in het verkeer.

In totaal schreven de agenten 24 bekeuringen uit. Veruit het merendeel van de automobilisten werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast volgde nog boetes voor onder meer verlopen APK, voeren van mistverlichting en niet handsfree bellen.

Dronken autobestuurders

LEERSUM/RENSWOUDE Zowel op de Dorpsstraat in Renswoude als de Koningin Julianalaan in Leersum zijn in de afgelopen avond en nacht dronken autobestuurders door politieagenten aangehouden.

Op de Dorpsstraat werd woensdag rond 22.30 uur een 18-jarige autobestuurder uit Renswoude op alcoholgebruik gecontroleerd, omdat hij als bestuurder betrokken was geraakt bij een aanrijding met materiële schade. De ademanalyse kwam uit op 485 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

In Leersum viel een 34-jarige inwoonster van die gemeente om 00.30 uur door de mand. Bij de analyse kwam een uitslag van 385 ug/l naar voren. Dit resulteerde in een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.