Binnensticht, 09.55 uur

Utrecht 27-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Schim blijkt geen familie

DE BILT In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 mei werd een inbreker op heterdaad betrapt.

Rond 03.30 uur ging een de 46-jarige bewoonster van een woning aan de Akker naar het toilet. Toen zij in de hal stond, hoorde zij een geluid in de keuken. Zij zag daar een schim staan, dacht dat het haar zoon was en deed het licht aan. Zij zag een negroïde man staan, die op haar af kwam lopen. De vrouw begon te gillen, waarna de verdachte langs haar rende en de woning uitvluchtte. Haar wakker geschrokken man zag de verdachte op een fiets springen, tegen de auto van de buren op fietsen en er vervolgens in de richting van de Groenekanseweg vandoor gaan.

De inbreker bleek enkele portemonnees met daarin een klein geldbedrag en enkele bankpasjes te hebben gestolen. De auto van de buren bleek geen schade te hebben opgelopen.

De verdachte was een negroïde man, 25 45 jaar, opvallend klein (1.50
1.60 meter), kort zwart kroes haar, plat gezicht en een stevig gedrongen postuur. Hij droeg donkere kleding.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Onder tafel

ZEIST Op woensdag 26 mei werd een 5-jarige kindje korte tijd vermist.

Rond 23.25 uur kregen politiemensen de opdracht te gaan naar een woning aan de Prinses Irenelaan omdat ouders hun 5-jarig kindje vermisten. Onderweg naar het adres filosofeerden de politiemensen dat het kindje misschien wel onder een bed of tafel zou liggen slapen. Toen zij zich ter plaatse melden, gaf de meldkamer door dat het niet meer nodig was: het was loos alarm, de ouders hadden hun kindje slapend aangetroffen. onder een tafel.

Winkeldiefstal

ZEIST Op woensdag 26 mei werden twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 17.45 uur zag een medewerker van een winkel aan de 1e Hogeweg dat twee klanten meerdere stuks lingerie en nachtkleding in hun tassen stopten en niet afrekenden. De verdachten, twee meisje van 17 jaar en afkomstig uit Utrecht en Zeist, werden door het personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Zij bleken voor meer dan 200,- aan kleding te hebben gestolen. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Fietsster gewond

BILTHOVEN Op woensdag 26 mei raakte een fietsster gewond bij een valpartij.

Rond 17.45 uur fietste een 73-jarige vrouw uit Bilthoven over het Emmaplein in de richting van de Nachtegaallaan. Door onbekende oorzaak fietste zij tegen een paaltje dat in het midden van het fietspad stond en kwam ten val. Daarbij liep zij letsel aan haar mond op en brak een tand af. Zij is per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis in Zeist gebracht.

Aardappeltwist

BUNNIK Op woensdag 26 mei zorgde een gevallen aardappel voor een hoogoplopende ruzie.

Rond 14.30 uur was een 30-jarige man op het balkon van een woning aan Het Slot aardappels aan het schillen. Daarbij liet hij een halve aardappel vallen en deze belandde naast een 73-jarige man die een balkon lager zat. De 30-jarige man liep naar beneden en pakte de aardappel op. Daarbij ontstond een woordenwisseling tussen de beide mannen. Deze mondde uit in een handgemeen, waarbij de 73-jarige man ten val kwam. Daarbij kwam hij met zijn hoofd op de grond terecht en raakte even buiten bewustzijn. Hij is even later met een hoofdwond per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis gebracht.

De 30-jarige man is op verdenking van mishandeling aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten.