Algemeen Verbond Bouwbedrijf


Nieuwsbericht

Plannen regieraad voor hele keten

27 mei 2004 - De bouw komt er weer helemaal bovenop, maar zal daar zelf het hardst aan moeten werken. Dit zegt Jan Hovers, voorzitter van de Regieraad Bouw in BouwNieuws dat dit weekend verschijnt.

De plannen van de regieraad gelden de hele sector. Ook opdrachtgevers moeten de nodige inspanningen verrichten: professioneel opdrachtgeverschap is cruciaal in het transitieproces. De hele keten is aan zet, aldus Hovers.

Het streven van de regieraad is om binnen vier jaar een aanzienlijke slag te slaan. Er kan gebruik worden gemaakt van kennis en ervaring met het transitieproces uit de zware industrie en er zijn toonaangevende bedrijven in de sector die al een aardige voorsprong hebben. Een aantal korte termijnacties moet het komende halfjaar worden uitgevoerd. De regieraad steunt initiatieven in de regios die tot doel hebben de veranderingen in de bouwsector ook regionaal te stimuleren en verankeren. Op deze wijze worden vernieuwingen zowel in de top van de sector als in de laag bedrijven die hieronder zitten gerealiseerd.

Het volledige interview met Hovers staat in BouwNieuws nummer 10 dat op 28 mei verschijnt.

Bron
AVBB