Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht 27-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Man mishandeld

BAARN Op woensdag 26 mei is een man door meerdere mannen mishandeld.

Rond 23.50 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk een schietpartij achter een flat aan de Prof. Fockema Andreaelaan had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen politiemensen een gewonde man en een auto met twee vernielde ruiten aan. De man, 33 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, verklaarde dat een man naar zijn auto toe was komen lopen en dat vervolgens aan twee kanten van zijn auto een ruit werd ingeslagen. Hij zou uit zijn auto zijn getrokken en werd door een groep van ongeveer zes mannen in elkaar geslagen. Het slachtoffer werd van zijn jas beroofd. Er zou geen sprake zijn van een schietpartij. Vermoedelijk hebben getuigen het geluid van het inslaan van de autoruiten geĂŻnterpreteerd als schoten.

Het slachtoffer is met diverse verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht en is daar opgenomen. Het is nog niet duidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden en wat de aanleiding daartoe is geweest. Het slachtoffer zal daartoe nog nader moeten worden gehoord.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ter plaatse verricht. Daarbij is de omgeving afgezet en zijn meerdere getuigen gehoord. De politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op woensdag 26 mei heeft de politie overdag met een lasergun een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond op de Vaartweg plaats. Daarbij bleek dat van de dertig gecontroleerde voertuigen er negen met een hogere vaart dan de toegestane 50 km/u reden. De hoogst gemeten vaart was 91 km/u. De overtreders zijn bekeurd.

Onbekende autobestuurder werkt niet mee

SOEST Tijdens een controle op de naleving van de geslotenverklaring op de Torenstraat, werd op woensdagavond een automobilist staande gehouden. Toen voor hem een bekeuring werd uitgeschreven, kon hij geen identiteitspapieren tonen. De man noemde wel een geboortedatum, maar rende vervolgens snel weg, toen zijn gegevens niet bleken te kloppen.

De agenten wisten hem te achterhalen en aan te houden. In het politiebureau verklaarde hij niet te weten waar zijn rijbewijs of identiteitspapieren zijn. Daarom is zijn ware identiteit nog niet achterhaald. De onbekende man zit daarom nog vast.