AutoRai

27-5-2004

Onderdelendistributie Opel Benelux voortaan vanuit Breda

Op 25 mei opende General Motors (GM) officieel de deuren van een vernieuwd en uitgebreid onderdelenmagazijn in Breda (Hazeldonk), vlakbij de Belgische grens. In dit magazijn, dat reeds onderdak bood aan de Europese onderdelendistributie van GM-dochter Daewoo, liggen vanaf heden ook 12.000 onderdelen van Opel opgeslagen.

Hiermee kan direct worden voldaan aan 90 procent van de directe orderbehoefte van Opel-distributeurs en reparateurs in de Benelux. Naar verwachting stijgt dit percentage in de loop van dit jaar naar 95. Het GM Warehouse werd uitgebreid tot 40.000 vierkante meter en de operaties worden geleid door Caterpillar Logistics Services Inc., die, na de integratie van Opel, 150 personen tewerkstellen.

Met het nieuwe onderdelenmagazijn wordt Opel-distributeurs en
-reparateurs de mogelijkheid geboden om vóór 18.00 uur bestelde onderdelen nog dezelfde nacht in huis te hebben. Dit is direct een van de grote voordelen van de nieuw gevestigde onderdelendistributie, direct aan de A16, vlakbij de Belgische grens. De centrale ligging garandeert snelle levering aan alle relevante partijen, met uiteindelijk natuurlijk nog sneller bediende eindklanten, hetgeen naar verwachting ook zal leiden tot een grotere klantentevredenheid.

Deze decentralisatie van de onderdelendistributie tot op heden vond deze voor Opel plaats vanuit Rüsselsheim (D), Luton (UK) en Zaragossa (S) leidt daarnaast onder meer tot een flexibelere dienstverlening en betere mogelijkheden tot tracking & tracing. Tevens behoort het congestie-probleem grotendeels tot het verleden.

Tot voor kort had Opel voor de Benelux nog aparte overslagpunten in Nederland, België en Duitsland. Het samenvoegen van deze overslagpunten geeft in de eerste plaats kostenvoordelen, maar draagt ook bij tot een hogere efficiëntie.