Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 mei 2004

Motorrijder onder invloed

Motorrijder slingerend over de weg, 1.75 promille

Enschede

Donderdagmorgen 27 mei om ongeveer 01.20 uur zagen surveillerende politiemensen op de Allemansveldweg in Enschede een motorrijder rijden die slingerend reed. Via het Lappenpad en de Brinkstraat werd op de hoek Brinkstraat - van Deinselaan gestopt en kon de motorrijder gecontroleerd worden. Bleek dat hij, een 44 jr. Enschedeer, behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken en hij werd daarvoor aangehouden. In eerste instantie wilde hij niet mee naar het bureau omdat hij zijn motor niet alleen achter wilde laten. Met de nodige moeite kon de 44 jr. in de politieauto worden gezet en worden overgebracht naar het bureau. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.75 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-065264)

Fietsen / bromfietsen in voetgangersgebied

174 fietsers cq bromfietsers bekeurd in voetgangersgebeid Enschedese binnenstad

Enschede

Woensdagmiddag 26 mei werd in het voetgangersgebied van de Enschedese binnenstad gecontroleerd op fietsers en bromfietsers die ondanks het verbod tot op hun voertuig reden. In vier uur tijd werden 174 overtreders bekeurd. Voor fietsers betekend dit een boete van 25 euro en voor bestuurders cq bestuursters van bromfietsen 40 euro. Deze controles zullen worden voortgezet. (bps: 04-065159)

Brandstichting in bussen

Vijf bussen in brand opgegaan. Politie gaat uit van brandstichting

Enschede

Woensdagmiddag 26 mei omstreeks 15.45 uur werd brand gemeld op de parkeerplaats van Connexxion aan de Kottendijk in Enschede, zou een bus in brand staan. Toen politiemensen na enkele minuten ter plaatse kwamen bleken er reeds meerdere bussen vlam gevat te hebben. Uiteindelijk zijn drie bussen geheel uitgebrand en zijn twee dusdanig beschadigd dat ze ook als verloren kunnen worden beschouwd. Het gaat hierbij om bussen die niet meer gebruikt worden voor het dagelijkse vervoer van passagiers, maar verkocht worden en dan ook achter op het terrein geparkeerd staan. De politie gaat uit van brandstichting en wil graag in contact komen met mensen die wellicht rond het tijdstip van uitbreken van de brand iets is opgevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-065144)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --