Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 mei 2004

Diefstal metalen

Politie verzoekt mensen alert te zijn in verband met diefstal van metalen bij bedrijven

Hengelo

Vanaf maart 2004 heeft bij tientallen bedrijven diefstal van metalen plaatsgevonden. Dit speelt veelal in Hengelo maar ook elders in de regio Twente. De diefstallen vinden hoofdzakelijk plaats vanaf bedrijfsterreinen, overdag maar vooral ook 's nachts. Als voorbeeld kan genoemd worden de diefstal tussen 15 en 16 mei bij een bedrijf aan de Petroleumhavenstraat in Hengelo, waar 300 kg roestvrij stalen plaatjes werden gestolen met een waarde van ongeveer E 2000,- . In diezelfde straat werd vanaf een ander bedrijfsterrein tussen 19 en 24 mei jl. 2000 kg staaldraad gestolen (waarde onbekend). Verder werden tussen 22 en 23 mei bij een bedrijf aan de Eggerinksweg aluminium zijschotten van een trailer gestolen ter waarde van ongeveer E 1000,-. Het vermoeden bestaat dat de daders overdag een kijkje nemen en 's nachts terugkomen om de spullen weg te nemen. Gezien het feit dat de metaalprijzen momenteel goed zijn, is dit blijkbaar een aantrekkelijke handel. De weggenomen goederen zijn van allerlei soorten metalen zoals aluminium, roestvrij staal, koper en zink. Behalve bovengenoemde goederen bevinden zich onder de buit ook radiatoren en buizen. Omdat het af en toe om goederen met een zwaar gewicht gaat, is het niet ondenkbaar dat door de dader(s) een hijswerktuig wordt gebruikt.

De politie is bezig met een onderzoek en verzoekt mensen alert te zijn. Mensen die iets verdachts zien, worden verzocht met de politie contact op te nemen. Bij veel bedrijven ligt het materiaal als oud ijzer op het bedrijfsterrein, dat relatief gemakkelijk toegankelijk is. De politie adviseert bedrijven preventieve maatregelen te nemen ter voorkoming van deze diefstallen.

Diefstal voertuigen

Twee motoren en een scooter gestolen uit parkeergarages

Hengelo

Tussen dinsdag 25 en woensdag 26 mei werden uit een parkeergarage van een appartementencomplex aan de Sherwood Rangers in Hengelo een motor en een scooter gestolen. De eigenaars deden hiervan aangifte. Voor wat betreft de motor gaat het om een zwarte Aprillia RSV Mille met kenteken MG-FD-19 en met een waarde van ongeveer E 15.000,-. De scooter is een Peugeot Furious in de kleuren rood en zilver en met het verzekeringsplaatje XQR948. (bps: 04-064868)

Een 41-jarige man uit Hengelo deed aangifte van diefstal van zijn motor uit een parkeergarage van een appartementencomplex aan de Coldstream in Hengelo. De motor, een zwart/witte Harley Davidson, type Heritage Nostalgia voorzien van het kenteken MP-05-YS, werd tussen zondag 23 mei en dinsdag 25 mei gestolen. De waarde van de motor is ongeveer E 19.000,-. Op de motor zaten twee zwarte motortassen met een inleg van koeienhuid. Ook op het zadel zat een inleg van koeienhuid. (bps: 04-065298)

Gordelcontroles

Op diverse locaties vonden controles plaats op het dragen van de autogordel

Oldenzaal

Woensdagmorgen 26 mei 2004 werd op twee locaties in Oldenzaal een gordelcontrole gehouden. Tussen 09.00 en 10.00 uur werden 61 automobilisten gecontroleerd aan de Hengelosestraat. 10 personen droegen geen gordel en werden hiervoor bekeurd. Van 10.00 tot 11.00 uur werd gecontroleerd aan de Vos de Waelstraat. Van de 57 gecontroleerde automobilisten, bleken er 8 geen gordel te dragen. Ook zij kregen een bekeuring. (bps: 04-064953)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588


---- --