Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 mei 2004

Dodelijk verkeersongeval

Snorfietsster omgekomen bij aanrijding met vrachtauto

Almelo

Op woensdag 26 mei omstreeks 12.31 uur vond op de kruising Wiekslagen met de Leemslagenweg een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een vrachtauto. De vrachtautochauffeur, een 27-jarige man uit Amersfoort, reed over de Wiekslagen komende vanuit de richting Weezenbeeksingel. Voor de kruising met het fietspad van de Leemslagenweg remde hij af. Toen hij geen verkeer zag naderen trok hij op. Op dat moment echter naderde voor hem van links een 60-jarige Almelose vrouw op haar snorfiets. De vrachtwagenchauffeur zag haar te laat, remde nog maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het 60-jarige slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht alwaar ze later die dag overleed. (bps: 04-065003)

Verdachte mishandeling aangehouden

Man aangehouden wegens mishandeling van een automobilist

Wierden

Een 42-jarige man uit Doesburg was verzocht aan het bureau te komen. Toen hij zich op woensdag 26 mei daar meldde werd hij aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte had op zondag 23 mei jl. op de N347 in Wierden een 40-jarige Wierdense automobilist bedreigd en bij de keel gepakt. Ook had hij daarbij de auto van de 40-jarige vernield. De verdachte bekende deze feiten en kon met een dagvaarding het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-063644)

Zie voor het eerder gebrachte persbericht onderstaande cursief gedrukte bericht:

Vernieling / mishandeling / bedreiging

Automobilist vernielt auto medeweggebruiker, mishandelt diens echtgenote en bedreigt getuigen

Wierden

Zondagmiddag 23 mei om ongeveer 15.40 uur vond op de N347 richting Wierden, een vernieling met mishandeling en bedreiging plaats. Een 43 jr. automobilist uit Wierden reed samen met zijn 37 jr. echtgenote vanaf de A1 over de N347 richting Wierden. Hierbij kreeg hij problemen met een medeweggebruiker. In eerste instantie was hij op de afslag van de A1 al rechts door deze bestuurder ingehaald en rijdend op de N347 werd hem door deze bestuurder het inhalen onmogelijk gemaakt. Staand voor een verkeerslicht stapte deze bestuurder uit zijn auto en schopte een deuk in het portier van de auto van de 43 jr. en vernielde een buitenspiegel. Toen even later getuigen zich ermee bemoeiden en het kenteken noteerden werden deze bedreigd en werd ook de echtgenote van de 43 jr. bij de keel gepakt en bedreigd. De bestuurder vertrok daarop en een onderzoek naar hem heeft tot nu toe nog geen resultaat gehad. Dit onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-063644)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --