Gemeente Utrecht

AZOTOD WORDT CULTUURHUIS LEIDSCHE RIJN

Sociaal-cultureel centrum Azotod in De Meern wordt verbouwd tot cultuurhuis Leidsche Rijn. Grote trekker wordt een jeugdpodium van 800-1000 m2 voor dance- en discoactiviteiten volgens de geldende geluidsnormen. Dit blijkt haalbaar met het investeringsbedrag van bijna EURO 2,2 miljoen dat eerder beschikbaar is gesteld. Er is contact met culturele ondernemers die de voorziening voor een belangrijk deel kunnen en willen expoiteren binnen de jaarlijkse subsidie van EURO 250.000. Wel zal er een exploitatietekort blijven bestaan van circa EURO 55.000. Voor dit tekort wordt gelijkelijk dekking gezocht binnen de welzijns- en cultuurbegroting.

Dit heeft wethouder Gispen per brief meegedeeld aan de raad. Het college heeft het vaste voornemen om met de verbouwing van Azotod een cultuurhuis voor Leidsche Rijn te realiseren met mogelijkheid tot wijkgebonden jongerenwerk. Gispen zal zich inzetten om de betrokkenheid en inzet van de vele vrijwilligers te behouden.

Uiterlijk november 2004 zal het college besluiten over een uitgewerkte planidentificatie en de Raad informeren. Het definitieve ontwerp is volgens plan gereed in mei 2005. De start van de verbouw staat gepland in het najaar van 2005 en wordt naar verwachting afgerond in de loop van 2006.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Regie Bouma, bestuurscommunicatie stadhuis Utrecht, 030-286 11 55.

Utrecht, 27 mei 2004