--------------------------------------------------------------------------
 BEA en Apache Software Foundation: 'Beehive' wordt onderdeel van Apache  
                         Open Source-gemeenschap                          
--------------------------------------------------------------------------

'Apache Beehive' wordt eerste gebruiksvriendelijke open source-omgeving voor het bouwen van SOA- architecturen en Java-gebaseerde bedrijfsapplicaties
Amstelveen, 27-05-2004

SAN FRANCISCO?BEA eWORLD/AMSTELVEEN, 27 mei 2004 - BEA Systems en Apache Software Foundation laten weten dat Project Beehive aanvaard is als open-source-ontwikkelingsproject binnen de Apache-gemeenschap. Apache Beehive is gebaseerd op BEA WebLogic Workshop? en moet de eerste gebruiksvriendelijke open source-omgeving worden voor het bouwen van Java- en 'service-oriented architecture-'(SOA-)applicaties voor bedrijven. Apache Beehive is ontwikkeld om snel technologische vernieuwingen uit de hele ontwikkelaarsgemeenschap te incorporeren, investeringen in zowel ontwikkelingskosten als applicaties te beschermen en de gemeenschap van Java-ontwikkelaars te vergroten.

De Apache Software Foundation, binnen de open source-gemeenschap de voornaamste partner voor commerciële bedrijven, biedt organisatorische, juridische en financiële ondersteuning voor een grote reeks open source-softwareprojecten. Projecten die beheerd worden door de Apache Software Foundation versterken het streven naar open samenwerking, actieve deelname van de ontwikkelaarsgemeenschap en vrije software van commerciële kwaliteit.

Apache Beehive bouwt voort op belangrijke Apache-projecten waarbij BEA direct of indirect betrokken was, zoals XMLBeans, Tomcat, Struts en Axis. Met Beehive helpt BEA de open source-gemeenschap door het talent van zijn eigen ontwikkelaars en de expertise van de grote BEA WebLogic Workshop-ontwikkelaarsgemeenschap aan te bieden. BEA is ook blij dat verchillende ervaren open-source-ontwikkelaars binnen Apache aangeboden hebben het project in goede banen te helpen leiden.

BEA WebLogic Workshop bestaat uit twee onderdelen: een krachtige geïntegreerde ontwikkelomgeving en een applicatieraamwerk dat de moeilijkere aspecten van Java- en SOA-ontwikkeling opvangt. Het Beehive-project zal dit raamwerk beschikbaar maken voor andere omgevingen en zo het werk van ontwikkelaars aanzienlijk vergemakkelijken met behoud van overdraagbaarheid en investering.

Beehive wordt gebaseerd op de beproefde technologie in BEA WebLogic Workshop, waaronder Java-annotaties, Java Controls, Java Web services and Java Page Flows, die de interoperabiliteit en de productiviteit van de ontwikkelaar verhogen. Project Beehive maakt gebruik van de 'Controls' in WebLogic Workshop: softwarecomponenten bestaande uit herbruikbare metagegevens, gebaseerd op drag-and-drop-technologie, die zich makkelijk laten integreren in BEA en andere softwareplatformen. Daarnaast bouwt Beehive ook voort op BEA's krachtige mogelijkheden om webservices te programmeren die het gebruik en beheer van diensten vergemakkelijken, en op page flows, waarmee ontwikkelaars snel pagina-overgangen tussen applicaties kunnen maken en bekijken. Project Beehive kan nieuwe gebruikers aantrekken om op een eenvoudige manier bedrijfswijde Java-applicaties te ontwikkelen, terwijl het tegelijkertijd toch ook ervaren Java Web- en J2EE-programmeurs aanspreekt met een model waarmee ze niet meer telkens opnieuw dezelfde Java-code hoeven schrijven.

Prijs en beschikbaarheid
Beehive wordt deze zomer beschikbaar, gratis en volgens de standaard Apache 2.0-licensie. Voor meer informatie over Beehive, kunt u terecht op: http://dev2dev.bea.com/technologies/beehive/index.jsp
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware en biedt de softwarebasis waarmee duizenden bedrijven profiteren van service-oriented architectures. Meer dan 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic en Tuxedo merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt. BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 71 kantoren in 31 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de BEA-website bezoeken op www.bea.com.
Over de Apache Software Foundation
De Apache Software Foundation biedt organisatorische, juridische en financiële ondersteuning voor de Apache open-source softwareprojecten. De stichting, vroeger bekend onder de naam Apache Group, is een op lidmaatschap gebaseerde non-profit corporatie. Ze verzekert dat de Apache-projecten blijven bestaan onafhankelijk van de deelname van individuele vrijwilligers, ze maakt bijdragen aan intellectuele eigendom mogelijk, biedt financiele ondersteuning en fungeert als vehikel om de juridische blootstelling van individuen die meewerken aan open-source projecten te beperken. Voor meer informatie over de Apache Software Foundation, zie: www.apache.org.