1e persbericht van donderdag 27 mei 2004

Eindhoven 27-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee jongens met gestolen motor aangehouden

Op de Clara Wichmannstraat zijn woensdag om 20.15 uur twee Eindhovenaren van 14 jaar oud aangehouden. De politie trof hen aan in de bosjes bij de spoorbaan bij een Honda-motor die eerder op de dag in Strijp was gestolen. De jongens zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Woensdag om 20.35 uur zijn op de Vijfkamplaan twee Eindhovenaren van 25 en 26 jaar oud aangehouden. Getuigen hadden gezien dat twee mannen met een bestelauto een fiets wegnamen aan de Artoislaan. De fiets werd in de bestelauto gezet en daarmee reden ze weg. De getuige belde de politie en een patrouille zag de auto op de Vijfkamplaan rijden. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Twee aanhoudingen na mishandeling en bedreiging

Een 24-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige man uit Beek zijn woensdag om 20.55 uur op het Stationsplein aangehouden. Bij een ruzie met twee Eindhovenaren van 31 en 38 jaar oud hadden ze bedreigingen geuit en geslagen en geschopt. Een van hen had de twee Eindhovenaren achterna gezeten met een stuk hout. Omstanders hielden hen tegen. De twee verdachten zijn ingesloten. De 38-jarige man raakte licht gewond.

Eindhoven: Man beroofd van portemonnee

Op het Fellenoordpad is woensdagavond, rond middernacht, een 47-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn portemonnee. Hij wandelde op het Fellenoordpad en werd door twee mannen bedreigd met een mes. Hij moest zijn portemonnee afgeven. Dat deed hij. In de portemonnee zaten een pasje en geld, enkele honderden euros.

Eindhoven: Man met gestolen motor aangehouden

In zijn woning in Tongelre is donderdag om 10.20 uur een 27-jarige man aangehouden. Politiemensen zagen hem even daarvoor op de St. Josephlaan rijden. Hij reed op een motor. Toen de politiemensen hem wilden controleren ging hij er vandoor. De politiemensen herkenden hem en gingen naar zijn woning. Daar was de man en de motor, die gisteren gestolen was. De man is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Maarheeze: Inbraak in woning

Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Oranje Nassaulaan. Er is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een fotocamera, een videocamera, een dameshorloge en enkele sieraden.

Bakel / De Rips: Snelheidscontroles

* Woensdag tussen 16.45 en 18.30 uur is op de Oldert in Bakel een snelheidscontrole gehouden. Van de 812 passanten reden er 58 te hard. De snelste reed 117 km/u. 80 is toegestaan.
* Op de Stippelberg in De Rips is van 19.40 tot 21.35 uur gecontroleerd. Van de 324 bestuurders reden er 67 harder dan de toegestane 80 km/u. 138 was de topper.

Bladel: Bestuurder gewond bij aanrijding

Een 41-jarige man uit Wintelre is woensdag om 19.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Industrieweg. Een tegemoetkomende bestelauto met een 31-jarige man uit Reusel achter het stuur sloeg linksaf en liet de doorgang voor de ander niet vrij. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is met hoofdletsel in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Waalre: Inbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Victor J.M. Swanelaan. De voordeur is via de brievenbus opengemaakt. Uit de woning is een tas met gsm, portemonnee en autopapieren meegenomen.

Veldhoven: Man vernielt ruiten politiebureau

Een 23-jarige man uit Veldhoven is woensdag om 20.00 uur in het politiebureau van Veldhoven aangehouden. De man was eerder die dag aangehouden voor een winkeldiefstal. Na verhoor wilde hij niet weg en werd het bureau uitgezet. Even later vernielde hij twee ruiten van de toegangsdeur en ging het bureau binnen. Hij is de cel ingegaan.

Veldhoven: Bromfietscontroles

De politie van Veldhoven heeft woensdag op verschillende plaatsen brom- en snorfietsen gecontroleerd. Dat gebeurde tussen 14.15 en 22.15 uur. Er zijn 156 brom- en snorfietsen aan een controle onderworpen en in totaal zijn 89 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen waren voor een te hoge constructiesnelheid (48). Verder waren er bonnen voor het niet of niet juist dragen van de helm, geen certificaat, remmen niet in orde, geen goede oranje of gele plaat, rijden door rood licht, geen verzekering enz. Drie bromfietsen zijn meegenomen voor nader technisch onderzoek. Elf politiemensen namen deel aan de controles.