Politie Groningen

Persberichten donderdag 27 mei 2004

provincie Groningen, 27-05-2004 -

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
De politie heeft woensdag avond op het A-Kerkhof een 61-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. Politieagenten zagen dat de Stadjer tegen de A-kerk urineerde. De man kreeg een bekeuring voor het wildplassen. Vervolgens gaf de verdachte een valse naam op aan de dienders. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich bij zijn aanhouding, maar kon hij met gepast geweld worden overmeesterd. Op het politiebureau kalmeerde de verdachte enigszins. Ook bleek zijn ware identiteit. De man mocht na verhoor en met twee bekeuringen op zak het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw beroofd van schoudertas
Een 25-jarige vrouw uit Nijmegen is woensdagnacht op de Grote Markt beroofd van haar tas. Terwijl de vrouw bezig was met het openen van haar fietsslot werd door een onbekende man, rijdend op een snorfiets, aan haar schoudertas gerukt. Hierdoor braken de hengsels van de tas af en kon de straatrover met de tas ontkomen. In de tas zat een portemonnee en diverse waardepapieren. Het slachtoffer bleef ongedeerd. De politie beschikt over een signalement van de dader en stelt een onderzoek in. De vrouw doet aangifte.

Groningen: bromfietscontrole leidt tot 25 bekeuringen
De politie heeft woensdagavond op de Claramaheerd een
bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 20 bestuurders van brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hierbij werden 25 gebreken geconstateerd. De bestuurders kregen bekeuringen voor onder meer een te hoog vermogen, geen bel, niet goed werkende remmen en geen bromfietscertificaat bij zich hebben. De controle duurde een uur.

Hoogezand: dronken man aangehouden
Aan de Sluiskade in Hoogezand heeft de politie woensdagnacht een 38-jarige man uit Rotterdam opgepakt. De man lag te slapen op straat. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. De man, die naar zijn zeggen vrachtwagenchauffeur is en zijn combinatie ergens had geparkeerd, verkeerde in de veronderstelling dat hij nog in Rotterdam was. Hij kon niet aangeven waar hij zijn vrachtwagen had achtergelaten. Die is ook niet aangetroffen. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Nieuwolda: bedrijfsongeval
Een 57-jarige man is woensdagavond om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval aan de Provinciale Weg in Nieuwolda. De man is vermoedelijk tijdens het afkoppelen van een kunstmeststrooier bekneld geraakt tussen dit landbouwwerktuig en de tractor waarachter het was gekoppeld. Omdat de man alleen aan het werk was heeft hij vermoedelijk geen hulp kunnen inroepen. Hij werd gevonden door buurtgenoten. De technische-recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Oude Pekela: scooterrijdster valt
In de W.H. Bosgrastraat in Oude Pekela zijn woensdagavond een 29-jarige vrouw en haar 8-jarig dochtertje licht gewond geraakt. Moeder en dochter reden op een scooter toen ze werden ingehaald door een onbekend gebleven automobilist. Tijdens de inhaalmanoeuvre verloor de auto een wieldop. Die kwam voor de scooter terecht waarna de vrouw over de wieldop reed. Daarbij kwam ze te vallen. Moeder en kind liepen lichte verwondingen op en zijn voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Leek: gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval aan de Windsingel is woensdagmiddag een 21-jarige fietser uit Leek gewond geraakt. De man reed nabij de Auwemalaan op een fietspad en werd daar aangereden door een auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Leek, die het slachtoffer geen voorrang verleende. De fietser belandde op de motorkap van de auto en kwam vervolgens te vallen. Hij is met verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis gebracht.

Nieuwe Pekela: drie gewonden bij verkeersongeval
Drie mannen in de leeftijd van 41, 35 en 36 jaar uit respectievelijk Haren, Nieuwe Pekela en Winschoten zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N367 in Nieuwe Pekela. Het ongeval gebeurde toen de man uit Haren met zijn auto vanaf de N366 de N367 opreed. Daarbij verleende hij geen voorrang aan voor hem van links komende auto met daarin de beide andere slachtoffers. De autos botsten en raakten zwaar beschadigd. Alle drie de slachtoffers kwam bekneld te zitten en zijn door de brandweer bevrijd. Ze zijn met betrekkelijk lichte verwondingen naar ziekenhuizen in Groningen en Winschoten gebracht. De voertuigen zijn door een berger afgevoerd. De kruising is enige tijd afgesloten geweest. Het verkeer is omgeleid.

Stadskanaal: man valt van trap
Tijdens reparatiewerkzaamheden aan zijn huis aan de Gooilandlaan in Stadskanaal is woensdagavond een 73-jarige man gewond geraakt. De man viel tijdens het klusje van een huishoudtrap. Hij liep daarbij borstletsel op. Het slachtoffer is met borstletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Loppersum: dronken automobiliste
De politie heeft woensdagmorgen aan de Molenweg in Loppersum een 52-jarige automobiliste uit de gemeente Loppersum aangehouden. De vrouw kwam onder invloed van alcohol met haar auto aan bij een tandartsenpraktijk. Getuigen waarschuwden de politie en agenten namen de vrouw mee. Bij de ademanalyse die in verband met gebitsproblemen van de vrouw slechts gedeeltelijk kon worden uitgevoerd, werd ruim 3 promille alcohol gemeten. Om het juiste promillage vast te kunnen stellen is ook van de vrouw een bloedproef genomen. Ze is na verhoor heengezonden.