Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

feest!

26-05-04: 750 jaar Domkerk in Utrecht: `Domweg' feest!

Brussel
26 mei 2004

750 JAAR DOMKERK IN UTRECHT: `DOMWEG' FEEST!
In het jubileumjaar van 750 jaar Domkerk wordt het verdwenen middenschip herbouwd met steigerbuizen. Het gedeelte dat de Domkerk en de Domtoren verbindt, waaide weg in 1674. De 'nieuwe' bouw begon op 6 mei en op 26 juni zal het middenschip feestelijk worden geopend. In totaal zullen 20 kilometer buis nodig zijn om het hoogste punt van 44 meter in het middenschip te bereiken. De Domkerk en het herbouwde middenschip zijn deze zomer hét podium voor allerlei spannende evenementen, boeiende concerten, onverwachte rondleidingen en tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Het Domplein bruist deze zomer!

Utrecht op een zonnige lentedag: terrasjes zitten gezellig vol, groepjes toeristen dwarrelen langs de grachten, Utrecht is gemoedelijk, gastvrij en intiem. Maar er is meer* Een stadswandeling door de smalle straten van de historische binnenstad neemt je mee terug in de tijd of bezoek één van de musea in het Utrechts Museumkwartier. Wandel eens langs de verschillende hofjes met hun verborgen tuinen en sluit de dag af in één van de restaurantjes aan het water of in één van de kroegen waar het klinken van de glazen de bezoekers welkom heten.

Een andere manier om Utrecht te bekijken is vanaf het water: "Rondje Domplein". Gedurende een anderhalf uur durende vaartocht door de binnenstad, met een kopje koffie of thee en een Utrechtse lekkernij, luister je naar het verhaal van een deskundige gids en stop je uiteraard aan het Domplein om met eigen ogen het gereconstrueerde middenschip van de Domkerk te bewonderen. Data zijn op 29 mei, 26 juni, 24 juli, 28 augustus en 4 september van 11.00 tot 12.30 uur. De tocht kost EUR 19,50 en reserveren kan via het nummer (+31) (0)30 236 00 20.
Alle andere info over het 'Domweg feest' en de stad Utrecht is te vinden op www.750jaardomkerk.nl De brochure met een overzicht van alle activiteiten en festiviteiten is gratis op te vragen via de site. Voor info over de stad, kijk op www.utrechtstad.com