Ingezonden persbericht


Gouden Gids sluit overeenkomst met KPN om kwaliteit telefoongids-gegevens te verbeteren

Amsterdam - 27 mei 2004 - KPN en Gouden Gids BV hebben een overeenkomst gesloten die ertoe moet leiden dat de kwaliteit van telefoongids-gegevens verder verbeterd wordt. De overeenkomst gaat 1 juni aanstaande in. De data activiteiten zullen worden uitgevoerd bij KPN.

Elke Nederlander heeft er baat bij dat zijn gegevens correct worden gepubliceerd, althans als deze consument er niet voor kiest om zijn gegevens geheim te willen houden. De concurrentiestrijd tussen gidsuitgevers moet zich richten op de verkoop van advertenties van zakelijke vermeldingen in de onderscheiden telefoongidsen, zo menen beide partijen.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 26 partijen actief in het aanbieden van telefoondiensten - mobiel en vast - en bedraagt het aantal abonnees die op enige wijze gepubliceerd willen worden in telefoongidsen in Nederland, meer dan 8 miljoen. De verschillende telefoonaanbieders zijn verplicht de gegevens van hun abonnees ter beschikking te stellen aan gidsuitgevers. In de overeenkomst tussen KPN en Gouden Gids zullen alle data activiteiten die nodig zijn voor de publicatie van de basisgegevens van deze abonnees worden gebundeld. Deze essentiële activiteiten kosten jaarlijks vele miljoenen euro's.

Gouden Gids BV en KPN houden zich vanzelfsprekend aan de geldende privacy regels die op deze bestanden van toepassing zijn. Ook zullen aanvullende bepalingen, zoals deze zijn vastgelegd in de nieuwe Telecommunicatie wetgeving, door de partijen worden gerespecteerd.

Karin Valk, directeur Vaste Telefonie bij KPN, toont zich tevreden over de overeenkomst. "Een belangrijk deel van onze klanten gebruikt de Gouden Gids en het is in ons aller belang dat de vermeldingen in de Gouden Gids correct en actueel zijn."

"Sinds enige jaren is er concurrentie op de markt van telefoongidsen", aldus Dick Ahles, Algemeen directeur Gouden Gids BV, "en dat is precies wat de Nederlandse en Europese wetgever heeft beoogd. KPN en Gouden Gids zijn het er echter over eens dat deze concurrentiestrijd zich niet af moet spelen op het terrein van de datakwaliteit."

-----------------

Nader informatie te verkrijgen bij:

Voor Gouden Gids:
D.H. Ahles, Algemeen directeur Gouden Gids BV
T: + 31 (0)20 5676546
E: pers@goudengids.nl


---- --