Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 mei 2004


Epe - Parkeerbonnen tijdens weekmarkt


De politie in Epe heeft woensdagmorgen 6 parkeerbonnen uitgeschreven voor verkeerd geparkeerde auto's rondom de weekmarkt in Epe.


Heerde - Licht gewond na kop-staartbotsing


Een 25 jarige vouw uit Epe is woensdagmorgen als automobiliste licht gewond geraakt, toen zij omstreeks 08.20 uur betrokken raakte bij een kop-staartbotsing op de Eperweg in Heerde. De Epese reed met haar auto tegen een voor haar gestopte auto, bestuurd door een 61 jarige man uit Heerde. De man stopte voor overstekende fietsers. De vrouw raakte gewond aan haar nek en is per ambulance naar een ziekenhuis in Zwolle vervoerd.


't Harde - Drankrijder

Een 38 jarige man uit 't Harde bleek woensdagavond bij een controle op de Eperweg in 't Harde onder invloed van alcohol. Hij blies 1,1 prom. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo - Stalker ingesloten


De politie in Ermelo is woensdagavond urenlang bezig geweest met een 58 jarige man uit Ermelo die al langere tijd een vrouw uit Putten stalkt, door haar op te benaderen, herhaaldelijk te bellen en op allerhande manieren lastig te vallen. Ook gisteravond werd de vrouw meerdere malen lastig gevallen. De man is na een psychiatrisch consult uiteindelijk voor nader onderzoek door de politie ingesloten.


Nunspeet - Bromfietser gewond na val


Een 44 jarige man uit 't Harde is woensdagavond ernstig gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets op de Bovenweg in Nunspeet ten val kwam. Het incident vond plaats nabij een woning waar op dat moment met een kraanwagen werd gewerkt. De kraan hing boven de openbare weg, op een hoogte waar de bromfietser wel onderdoor kon rijden. Door onbekende redenen kwam de bestuurder met zijn brommer daar ten val. Uit technisch onderzoek is niet gebleken, dat het slachtoffer de kraan heeft geraakt. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.


Harderwijk - Man ingesloten na bedreiging


Een 54 jarige man uit Harderwijk is donderdagochtend (27/5) omstreeks 07.30 uur aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Korhoenlaan in Harderwijk een drietal mannen bedreigde met een soort zeis. De drie mannen die belast waren met een controle op de permanente bewoning van recreatiewoningen zaten in hun, op de Korhoenweg, geparkeerde auto. De verdachte die met zijn auto kwam aanrijden stopte nabij de geparkeerde auto en wilde aanvankelijk de portieren van de geparkeerde auto openen. Doordat de mannen de auto hadden afgesloten lukte dit niet. De man haalde daarna de zeis uit zijn auto en liep daarmee naar de geparkeerde auto. De gewaarschuwde politie kon de man vervolgens aanhouden.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --