Ingezonden persbericht


Persbericht

transtec verwerft 44 procent aandeel in Lapistor Ltd.

Tuebingen/Nijmegen/Brussel, 27 mei 2004 - transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, heeft een aandelenbelang van 44 procent verworven in het Engelse bedrijf Lapistor Ltd. (Leeds, Yorkshire). Deze stap past geheel in transtec's expansiestrategie binnen het storage segment. Volgens Dieter Weisshaar, CEO transtec AG, zorgt transtec's aandeel voor meer technologische expertise die winstgevendheid en voordelen voor de klant zal opleveren. Toegang tot de Research & Development activiteiten van Lapistor Ltd. versterkt transtec's positie als een van tien grootste server en storage leveranciers in Europa.

Met een nog betere knowhow op het gebied van R&D wordt ook de 'drie pilaren' strategie van transtec verstevigd (OEMs, system vendors en directe klanten). Lapistor produceert haar eigen merk RAID systemen voor OEMs, waaronder transtec. transtec blijft haar eigen RAID systemen aanbieden aan specifieke klanten. Lapistor levert een breed palet aan SCSI en Fibre Channel RAID systemen gebaseerd op verschillende besturingsontwerpen. In de herfst 2004 introduceert Lapistor een volledig nieuwe 4- en 16-poorts SATA RAID serie die een aanzienlijk hogere prijskwaliteit verhouding en optimale redundantie biedt.

Onlangs nam transtec het in storage gespecialiseerde bedrijf Triple Stor GmbH (Filderstadt, Duitsland) over, waardoor transtec de storage activiteiten al kon versterken en daarnaast de indirecte business activiteiten uitbreiden. Triple Stor verkoopt via haar indirecte business kanaal servers en RAID systemen aan resellers en system vendors.

De overname van Triple Stor en het aandelenbelang in Lapistor levert directe voordelen voor transtec op, omdat ze de verschillende kanalen nu nog beter kan bedienen. Tevens komt het transtec's technologische expertise op de langere termijn ten goede en kan het zaken doen met OEMs, die merkbaar een hoger 'support' niveau vereisen, worden uitgebreid. Lapistor kan op haar beurt door de samenwerking met transtec de innovatieve technologie eenvoudiger integreren in nieuwe producten. Triple Stor en Lapistor hebben beide diverse technologische partnerships door heel Europa.

Binnenkort maakt transtec een nieuwe partnershipstrategie bekend met als de verdere uitbereiding van activiteiten in Europa doelstelling. Over ttec Computers BV
ttec Computers BV/BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is opgericht in 1980 en richt zich op de business-to-business sector. transtec is een van de tien grootste server- en storage-leveranciers in Europa en binnen acht Europese landen actief. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 200 medewerkers werkzaam.

Ingezonden persbericht