Politie Zuid-Holland-Zuid

27/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-05-2004 - Persberichten District II

INBRAAK
LEERDAM- Op woensdagochtend, 26 mei 2004, omstreeks 06.10 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Markthof. Een getuige schrok wakker van een harde klap en zag een auto wegrijden. Bleek dat er bij een kapsalon een ruit van de toegangsdeur met een tegel was ingegooid. Door de ontstane opening was toegang verkregen tot de zaak. Van de toonbank werd de complete kassa met daarin wisselgeld gestolen. Bij een bedrijf aan de Nieuwstraat werd in dezelfde nacht geprobeerd een ruit van een toegangsdeur met een trottoirtegel in te gooien. Dit lukte echter niet en dus bleef het bij een poging. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

INBRAAK EN POGINGEN
ALBLASSERDAM- In de nacht van dinsdag 25 mei op woensdag 26 mei 2004 is ingebroken in een woning aan De Vang. Na verbreking van een schuifpui kon men binnenkomen. Gestolen zijn audioapparatuur, geld en een mobiele telefoon. Tevens werden autosleutels meegenomen. Een voor de woning geparkeerde groene Volkswagen Golf, kenteken JV-XN-46 werd vervolgens gestolen. In dezelfde nacht werd in twee woningen gepoogd in te breken. In een woning aan de Vossestaart werd een slotplaat verbogen en een cilinder afgebroken. In een woning aan de Ganzerik werden gaatjes geboord in een raamkozijn. Doordat de bewoner goede afsluitbare bijzetsloten op het raam had gemonteerd lukte het niet om binnen te komen.. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

SNELHEIDSCONTROLE
LEERDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben agenten op de Parallelweg 85 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 26 mei 2004, van 07.50 tot 10.00 uur. In totaal werden 1574 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur.

SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben agenten op de Thorbeckelaan 10 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Ze hielden de controle op woensdagmiddag, 26 mei 2004, van 12.00 tot 13.30 uur. In totaal werden 210 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur.

AANRIJDING MET LETSEL
ALBLASSERDAM- Op woensdagmiddag, 26 mei 2004, omstreeks 12.25 uur, vond op de Kelvinring een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietster, een 15 jarige meisje uit Papendrecht is met pijn in haar gelaat en aan haar been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 20 jarige man uit Nieuw-Lekkerland, die in een bocht vermoedelijk iets op de verkeerde weghelft reed. De auto raakte niet beschadigd en de fiets raakte licht beschadigd. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

INBRAAK IN BEDRIJF
MEERKERK- Woensdagavond 26 mei is ingebroken in een bedrijf aan de Energieweg. De daders kwamen op het terrein door de sloten van de schuifhekken te forceren. Daarna kwamen zij het pand binnen door een ruit in te gooien. Het hele pand werd doorzocht, de buit bestond uit een geldlade en een geldkistje (inhoud onbekend).De technische recherche onderzoekt de zaak verder.