Politie Zuid-Holland-Zuid

27/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-05-2004 - Persberichten District I

BEROVING MISLUKT; VERDACHTE AANGEHOUDEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
(Rectificatie ivm getuigenoproep. Dit bericht is van woensdag 26 mei 2004)

DORDRECHT- Een 14 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens poging beroving. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 25 mei 2004, omstreeks 16.45 uur, op het Vrieseplein. Een 32 jarige man uit Dordrecht liep over het Vrieseplein. Hij had net een telefoongesprek gevoerd met zijn mobiele telefoon die aan een koord om zijn nek hing. Hij werd aangesproken door drie jongens met fietsen. Ze wilde de telefoon van de man bekijken. Toen de man zei dat het hun zaken niet waren, pakte één van de jongens het koord van de telefoon. De man liep weg en maakte met zijn telefoon waar een fototoestel in zit een foto van de jongens. Hij werd achtervolgd door de jongens en kreeg een paar klappen en stompen. Hij liep de speelautomatenhal in en kreeg daar zon harde trap dat hij op de grond viel en met zijn hoofd tegen een gokkast terechtkwam. De telefoon is doormidden gebroken en niet meer bruikbaar. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar de andere twee jongens.

Getuigen gezocht
Getuigen die iets gezien hebben of iets weten van deze poging beroving worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

FIETSER BOTST TEGEN PORTIER
ZWIJNDRECHT- Een 31 jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht is met haar fiets tegen een geopend portier van een personenauto gereden. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 26 mei 2004, omstreeks 09.15 uur, op de Burgemeester de Bruinelaan. Een 35 jarige vrouw uit Zwijndrecht had haar auto geparkeerd. Toen ze het linker portier opende om uit te stappen reed de fietser tegen het portier. De 31 jarige vrouw kwam ten val. Zij is met een snee in haar hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

DRIE WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft woensdagmiddag 26 mei op de Sisarijs drie vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het gaat om een 18-jarige en een 32-jarige vrouw uit s-Gravenhage en een 22-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij hadden kleding, schoenen en cds uit verschillende winkels gestolen

FIETSER GEWOND
DORDRECHT- Een 10-jarig jongetje uit Dordrecht is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed op zijn fiets op het fietspad van de Noordendijk en kwam in botsing met een scooter die daar niet mocht rijden. Het kind is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar een hoofdwond en diverse schaafwonden werden geconstateerd. Na behandeling kon hij weer naar huis. De scooter werd bestuurd door een 20-jarige man uit Dordrecht.

AUTO IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT- Op de Laan der Verenigde Naties is woensdagavond 26 mei de auto van een 27-jarige man uit Dordrecht in beslag genomen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en was niet in bezit van een geldig rijbewijs. Bovendien was hij al meerdere keren geverbaliseerd voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

FIETSENDIEFSTAL
DORDRECHT- Agenten zagen woensdagavond 26 mei op de Zuidendijk twee jongens met een scooter rijden. De jongen die achterop zat, voerde een fiets met zich mee. Tijdens de controle konden de jongens niet verklaren waar de fiets vandaan kwam en bovendien troffen de agenten in de buddyseat gereedschap aan dat gebruikt wordt om sloten te openen. De jongens waren ook niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Zij bleken ook te jong te zijn voor het besturen van een scooter, ze zijn 13 en 15 jaar oud en komen uit Dordrecht. Ze zijn aangehouden.