Gemeente Almere

Wegwerkzaamheden Evenaar

Woensdag 12 mei is in opdracht van de gemeente Almere gestart met de asfalteringswerkzaamheden aan de Evenaar. Het betreft het stuk vanaf de rotonde Zenit (Spectrumdreef) tot net voor de Nova Zemblastraat. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, tot zaterdag 24 juli.

Om de overlast te beperken en een goede doorstroom van het verkeer te waarborgen worden de werkzaamheden in de 4 fasen uitgevoerd:
* de doorsteken in de middenberm Evenaar: tot en met woensdag 9 juni
* de rotonde Zenit: tot en met vrijdag 18 juni.
* de zuidbaan van de Evenaar (kant Eilandenbuurt) van maandag 7 juni tot en met vrijdag

2 juli

* de noordbaan van de Evenaar (kant spoorlijn) van maandag 21 juni tot en met vrijdag

23 juli

Middenberm Evenaar
De eerste fase worden in de middenberm van de Evenaar nieuwe doorsteken gemaakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd buiten het bestaande wegennet. De huidige doorsteken blijven in gebruik totdat de nieuwe doorsteken gereed zijn. Het verkeer ondervindt geen overlast van de werkzaamheden. Deze fase is inmiddels gestart op woensdag 12 mei en duurt tot en met woensdag 9 juni.

Rotonde Zenit
Tijdens de tweede fase worden de werkzaamheden aan de rotonde Zenit uitgevoerd. Er wordt eerst een extra bouwweg rondom de rotonde aangelegd. Zodra deze gereed is kan het verkeer dat gebruik wil maken van de rotonde via deze bouwweg rijden (uitzondering is de zuidbaan van de Evenaar, doordat die vanaf maandag 7 juni afgesloten is in verband met de derde fase). De werkzaamheden aan de rotonde zijn gestart op woensdag 25 mei en duren tot vrijdag 18 juni.

Zuidbaan Evenaar
De derde fase is ingrijpender. Het betreft de zuidbaan van de Evenaar (de rijbaan aan de kant van de Eilandenbuurt), die geheel wordt afgesloten voor al het verkeer. De Eilandenbuurt is dan bereikbaar via de Spectrumdreef, de Azorenweg en de Lofotenweg.

Het gezondheidscentrum Compagnie is bereikbaar via de Spectrumdreef, Azorenweg, Corsicastraat, Lanzarotestraat en via de bestaande doorsteek in de middenberm van de Evenaar.

De school De Klimop (Tom Poesstraat) is bereikbaar via de Spectrumdreef, Azorenweg, Lofotenweg, Nova Zemblastraat en vervolgens via een nieuwe doorsteek naar de Evenaar. Vanuit de Oostvaardersbuurt blijft de school bereikbaar via de Reijgersdaalstraat onder het spoor door naar de Evenaar. Het bouwverkeer wordt omgeleid via de A6 naar de Buitenring, afrit 8.

Deze fase start maandag 7 juni en duurt tot en met vrijdag 2 juli.

Noordbaan Evenaar
De vierde fase start maandag 21 juni. Gedurende deze fase wordt de noordbaan (de rijbaan aan de kant van de spoorlijn) van de Evenaar geheel afgesloten. Het verkeer kan nu weer gebruik maken van de rotonde Zenit, maar vanaf maandag 21 juni tot en met vrijdag 2 juli niet van de zuidbaan van de Evenaar om de Eilandenbuurt te bereiken. De Eilandenbuurt blijft tot vrijdag 2 juli via de Azorenweg bereikbaar.

De Eilandenbuurt verlaten kan via de zuidbaan richting Buitenring of via de Lofotenweg en Azorenweg door de wijk richting de Spectrumdreef. Dit blijft zo tot vrijdag 23 juli.

Het gezondheidscentrum Compagnie is bereikbaar via de Azorenweg, Corsicastraat en de doorsteekt. Vanaf maandag 5 juli is het gezondheidscentrum weer bereikbaar via de zuidbaan en de bestaande puinbaan in de middenberm van de Evenaar. Het verlaten van het gezondheidscentrum gaat ook via de bestaande puinbaan in de middenberm van de Evenaar. Het verkeer gaat via de bestaande doorsteek de Eilandenbuurt in en wordt door de wijk richting de Spectrumdreef geleid.

De school De Klimop (Tom Poesstraat) blijft vanaf maandag 21 juni tot en met vrijdag 2 juli bereikbaar via de Azorenweg, daarna is de zuidbaan van de Evenaar weer voor verkeer opengesteld.

Het verkeer van/naar de Oostvaardersbuurt gaat via de Spectrumdreef en de Atlasdreef onder het spoor door.

Alle omleidingen worden met de bekende gele borden aangegeven. De betrokken bewoners zijn inmiddels door de gemeente van de werkzaamheden en de daaruit voortvloeiende afsluitingen en omleidingen op de hoogte gebracht. Er wordt naar gestreefd om de overlast die onvermijdelijk uit deze werkzaamheden voortvloeit, zoveel mogelijk te beperken.

Voor informatie over deze werkzaamheden kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met stadsdeelkantoor Buiten, Straat van Florida 10, tel. 545 8100.