Gemeente Soest

Zuidereng

Datum: 27/05/2004

Basisscholen doen veldwerk op de Zuidereng

Van 27 mei tot en met 22 juni 2004 doen 19 groepen 7 en 8 - dit zijn de hoogste groepen van het basisonderwijs - veldwerk op de Zuidereng. U zult het wel zien of misschien heeft u het al gezien. Tijdens dit project staan er op de Zuidereng een 12-tal opdrachtpalen. Het veldwerkproject is georganiseerd door milieucentrum de Kwekerij in samenwerking met het IVN Eemland en de werkgroep Zuidereng.

De Zuidereng is in vele opzichten een uniek agrarisch gebied dat in het midden van de bebouwde kom van Soest ligt. Het gebied ligt tussen de Molenstraat, de Nieuweweg en de spoorlijn tussen NS station Soest-zuid en NS station Soestdijk. Omdat het zo'n uniek gebied is met zo'n bijzondere geschiedenis, is het idee ontstaan om een veldwerk te organiseren voor kinderen van de basisscholen in Soest en Soesterberg. De kinderen ontdekken tijdens het veldwerk zelf hoe bijzonder het gebied is. De volgende vragen komen bijvoorbeeld aan bod: Hoe is de bodem op de Zuidereng opgebouwd? Wat wordt er verbouwd op de Zuidereng? Waarom is er een grafheuvel op de Zuidereng? Hoe werkt een kompas? Kan je een boom herkennen aan het silhouet? Waar komen die keien vandaan op de Zuidereng en welke vogels zie en hoor je op de Zuidereng?

Bent u nieuwsgierig geworden of vindt u het leuk om met uw (klein-) kinderen de opdrachten te gaan doen op de Zuidereng? U kunt opdrachtenboekjes tijdens het project bestellen en ophalen bij het milieucentrum de Kwekerij van de gemeente Soest aan de Molenstraat 157. Het milieucentrum is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 - 16.30 uur. Meer informatie: Pauline van Norden (035 6093454/6022530) of Johan Simon (035 6093202) van Milieucentrum De Kwekerij.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer