Ingezonden persbericht


Persbericht

Erkenning voor constante zorg voor dienstverlening:

Kwaliteitskeur voor XB Networks

Almere/Den Haag, 27 mei 2004 - Breedbandspecialist XB Networks is via toetsing toegelaten als deelnemer aan de Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs. Tijdens een bijeenkomst vandaag in Den Haag is officieel door het bestuur van de beheersorganisatie Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs het Bewijs van Deelname uitgereikt. Daarmee mag XB Networks het officiële KwaliteitsBeeld voeren en zich onderscheiden van andere Internet Service Providers (ISPs) die zich in hun dienstenaanbod speciaal richten op het onderwijs.

XB Networks krijgt de erkenning voor de kwaliteit van de dienstverlening die zij al jaren ondermeer levert in de onderwijssector. "Dit is het bewijs dat onze aanpak die gericht is op duidelijkheid, volledigheid en transparantie van informatie de juiste is", zegt Erik van Laar, algemeen directeur van XB Networks. "Hiermee onderscheiden wij ons van andere ISP´s en niet alleen richting het onderwijs, maar ook naar andere branches in het MKB, de gezondheidszorg, overheid enzovoorts. Het gaat immers om de veilige beschikbaarheid van de informatie en de duidelijkheid over belangrijke zaken als eigendom, beheer, kosten en aansprakelijkheid."

Vanaf januari dit jaar kunnen scholen hun eigen internetprovider kiezen. Voorheen hadden alle scholen toegang tot Kennisnet - het breedbandnetwerk voor scholen - op basis van een centraal contract van het ministerie van OC&W met een provider. Vorig jaar besloot het ministerie het contract met de provider nl.tree op te zeggen. De achtergronden van dit besluit waren: de behoefte aan een gevarieerder dienstenaanbod, een meer marktconform aanbod, deregulering en meer autonomie voor de scholen.

Doordat onderwijsinstellingen nu de vrijheid hebben om zelf de internetvoorziening in de richten, krijgen scholen te maken met technische en financiële zaken (zoals netwerkspecificaties, beheer, beveiliging, inkoop). De Kwaliteitsregeling is een initiatief van de stichting Ict op School. Stichting Ict op School adviseert onderwijsinstellingen zaken te doen met ISPs die meedoen aan de kwaliteitsregeling.

De Stichting Ict op School en de branchevereniging Nederlandse Internet Providers (NLIP) hebben afgelopen jaar overeenstemming bereikt over een kwaliteitsregeling voor internetproviders voor het leveren van internet- en communicatiediensten aan onderwijsinstellingen. Stichting Ict op School heeft in overleg met de NLIP en het onderwijsveld de kwaliteitscriteria vastgesteld. De criteria vallen uiteen in het bieden van basisvoorzieningen en het leveren van volledige en juiste informatie over hun diensten, voldoende gebruikersondersteuning en goede beveiliging.

De regeling komt aan twee doelen tegemoet. Ten eerste waarborgt het de kwaliteit van internet- en communicatiediensten aan onderwijsinstellingen. Op deze manier kunnen scholen zeker zijn dat providers die meedoen, diensten leveren die voldoen aan de verwachting. Ten tweede maakt de regeling het aanbod aan scholen transparanter. Door standaard criteria te gebruiken in de dienstenomschrijving kan een school providers vergelijken op prijs en dienstverlening.

Over XB Networks
XB Networks is een ervaren leverancier van breedbanddatacommunicatie en richt zich vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Omdat bedrijven vragen om een werkende voorziening voor hun datacommunicatie, levert XB Networks complete diensten. Dat betekent installatie op locatie, bandbreedte, monitoring en beheer. Doordat XB Networks volledig leveranciersonafhankelijk is, kan het bedrijf in geheel Nederland diensten aanbieden en haar klanten continuïteit garanderen. Samen met de klant bepaalt XB Networks de oplossing en bijbehorende diensten. Het portfolio omvat samengevat: complete IP VPN's met telewerkoplossingen, Access-diensten (inbelverbindingen, DSL, Leased Lines, straal- en glasvezelverbindingen), Hosting en Co-locatie. XB Networks onderscheidt zich door korte communicatielijnen, een persoonlijke benadering en optimale service afspraken. Deze afspraken legt XB Networks vast in Service Level Agreements, zodat de klant weet wat er verwacht kan worden.

Voor nadere informatie:
Steijger.communications BV
Cees Steijger
Telefoon: 036 - 523 53 30
Fax: 036 - 523 53 31
Mobiel: 06 - 10 67 99 11
Email: milaine@steijger.com

XB Networks B.V.
Erik van Laar
Telefoon: 036 - 546 24 05
E-mail: erik.van.laar@xbn.nl