Politie Friesland

Politieberichten van 27/5 (07.00 - 13.00)

Fryslân 27-05-2004 - Voor informatie kunt u contact opnemen met het algemene nummer van politie Frsylân, 0900 - 8844.

Luxwoude: te snel, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 20.45 uur reed een 40-jarige automobilist uit de gemeente Opsterland met 182 km per uur over de Rijksweg A7 Oost bij Luxwoude. Ter plaatse is 120 km per uur toegestaan. Omdat de verdachte meer dan 50 km per uur te snel reed, namelijk 62, is het rijbewijs van de automobilist ingevorderd.

Leeuwarden: winkeldievegge aangehouden
Woensdag om 19.30 uur ging een 52-jarige inwoonster van Leeuwarden in een winkel aan de Nieuwstad naar het toilet. Medewerkers van de winkel hoorden het alarm afgaan. Hierna ging de vrouw terug naar het restaurant. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Die schaduwde de vrouw. Een politieman werd, om niet herkend te worden, uitgerust met een trui van de winkel. Even later werd de vrouw buiten de winkel aangehouden. Bij haar werden twee tassen aangetroffen met daarin drie kledingstukken en een aantal sieraden. Ook op het toilet werd nog een tas gevonden. De verdachte ontkende. Even later bekende ze toch dat ze de kleding en de sieraden had gestolen. In totaal werd voor circa 150 euro aan goederen gestolen.

Wolvega: te snel, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 20.45 uur zag de politie een 29-jarige automobilist van de gemeente Steenwijkerwold op de Steenwijkerweg veel te snel reed. Tussen De Blesse en Wolvega reed de politie achter de man. Hier is 80 toegestaan, terwijl regelmatig 150 werd geklokt. Uiteindelijk werd 136 km per uur de gecorrigeerde snelheid. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Leeuwarden: diefstal boot
In de nacht van woensdag op donderdag is een rode Zodiac, type MK 1 Futura Sport, met het registratienummer 67 08 0 YH, gestolen. Ook de motor is gestolen, dit betreft een zilvergrijze Yamaha van 15 pk. De boot lag achter een woning aan de Ulemar. Aangifte is gedaan door een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden.