Gemeente Dongen


Reacties van omwonenden op voorlopig schetsontwerp overwegend positief 27-05-2004 13:10
Presentatie schetsontwerp woningbouw locatie Lederfabriek Driesen Op woensdag 19 mei werd tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden het voorlopig schetsontwerp gepresenteerd van woningbouw locatie Lederfabriek Driesen. Vertegenwoordigers van Bouwfonds Ontwikkeling BV Boei, Dungha Totaalbouw en de familie Laurijsen gaven samen met wethouder J. Velthoven toelichting op de voorlopige plannen. Er waren zon 60 belangstellenden aanwezig en de reacties waren overwegend positief.

Monumentaal gebouw
In het voorlopig schetsontwerp wordt het monumentale karakter van de leerlooierij gehandhaafd. Hierin komen acht appartementen, waarvan een viertal geschikt is voor starters. Op het achterliggende perceel komen acht eengezinswoningen en op het naastgelegen perceel zes vrijstaande woningen.
Leerfabriek Driesen wordt gehuisvest op bedrijventerrein Tichelrijt.

Reacties omwonenden
Tijdens de avond gaven omwonenden aan blij te zijn met de nu voorgestelde ontwikkeling op een plek waar in het verleden een bedrijf gevestigd was dat nogal wat overlast veroorzaakte. Ook werd er overwegend positief op de woningbouwplannen gereageerd. Reacties van omwonenden die tijdens de informatie avond en ook daarna zijn gegeven worden zoveel mogelijk meegenomen in de uitwerking van het definitieve plan.

Verdere procedure
De inspraakprocedure van dit project loopt tot en met 27 mei. Het definitieve plan wordt aangekondigd in de informatiekrant van 10 juni 2004. Dit zal vier weken ter inzage liggen op het gemeentehuis en er kan er op het plan worden gereageerd.
Naar verwachting wordt eind september gestart met het bouwrijp maken van de grond. De daadwerkelijke bouw zal starten in het voorjaar van 2005.

Wethouder Joop Velthoven: Het is leuk dat er op een inbreidingslocatie, die toch moeilijk te ontwikkelen is, nu een mooi programma gerealiseerd wordt van 22 woningen in verschillende prijsklassen.