Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 27 mei 2004

* VROUW VAN TAS BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks kwart voor twaalf werd op de Ooltgensplaatweg een 24-jarige vrouw uit Rotterdam van haar tas beroofd. Het slachtoffer werd door twee mannen op een scooter tot stilstaan gedwongen. Onder bedreiging van een mes werd de vrouw tegen een muur geduwd, waarna haar tas werd weggegrist. Met de tas, waarin onder meer een mobiele telefoon, een verblijfsvergunning en bankpassen, reden de verdachten vervolgens op de bromscooter weg in onbekende richting.


* WONING AFGEBRAND
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks kwart over zeven ontstond in een woning op de Slinge brand. Het vuur werd veroorzaakt doordat een plastic bakje op een brandende kookplaat was blijven staan. De bewoners, een 78-jarige man en een 76-jarige vrouw, werden met ademhalingsproblemen door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. Ondanks de snelle bluswerkzaamheden van brandweerpersoneel brandde het huis geheel af en liepen enkele omliggende woningen lichte rook- en brandschade op.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen en -middag, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, in de Nieuwe Boezemstraat, Crooswijksestraat en Kralingse Plaslaan snelheidscontroles.
Tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf hielden 28 van de in totaal 1243 passerende automobilisten zich in de Nieuwe Boezemstraat niet aan de 50km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.
In de Crooswijksestraat overschreden tussen twaalf en één uur 13 van de in totaal 901 passerende autobestuurders de maximum toegestane snelheid van '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 82 km/uur.
Tussen één en twee uur werd op de Kralingse Plaslaan gecontroleerd. Van dein totaal 531 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 37 een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 86 km/uur in plaats van '50'.


* AANPAK SCOOTEROVERLAST
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid surveilleerde woensdagavond en -nacht op een niet herkenbare motor in het kader van de aanpak scooteroverlast in de wijken Bloemhof en Tarwewijk. In totaal gingen zeven bromscooterberijders op de bon voor onder meer teveel vermogen, geen helm op en geen bromfietscertificaat.