Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 27 mei

Hoorn 27-05-2004 - 14.15 uur

Gewonden bij bustocht
Lelystad, woensdag 26 mei 2004.
Op woensdagavond omstreeks 18.30 uur raakten twee kinderen (een 12-jarige jongen en een 15-jarig meisje) uit Enkhuizen gewond tijdens een busrit op de Houtribdijk te Lelystad. De kinderen waren met leerkrachten onderweg van Lelystad naar Enkhuizen. De 48-jarige chauffeur uit 'T Veld ergerde zich al enige tijd aan het gedrag van de kinderen die onder anderen over de banken liepen. Op een gegeven moment remde de chauffeur krachtig om de kinderen te laten schrikken en ze tot de orde te roepen. Hierbij kwamen beide slachtoffers ten val. De jongen brak een arm en het meisje had last van haar nek. De chauffeur werd aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Scharensliep actief
Hoorn, woensdag 26 mei 2004.
Op woensdagmorgen kreeg een 78-jarige vrouw uit de Vollerswaal te Hoorn bezoek van een scharensliep. De man inspecteerde de besteklade van de vrouw en kwam tot de conclusie dat er drie messen waren die nodig geslepen moesten worden. Na ongeveer 10 minuten was de man klaar met het werk en presenteerde de rekening van 66 per mes. In totaal bijna tweehonderd euro. Aangezien de vrouw niet meer dan honderd in huis had, nam de man dit bedrag alvast mee. Hij zou later terugkomen voor de rest. Bij inspectie rees vervolgens ook nog de vraag of de messen wel geslepen waren.
De politie adviseert om niet zomaar in zee te gaan met een scharenslijper. Mocht u toch werk willen laten uitvoeren, overtuig u dan eerst goed over het totale bedrag dat u moet betalen.

Woninginbraak
Hoorn, woensdag 26 mei 2004.
Op woensdag werd tussen 09.00 en 18.00 uur ingebroken in een woning aan de Ekster te Hoorn. De daders kwamen binnen door het slot van de voordeur te forceren. De cilinder was uit het slot gebroken. Voor zover op dit moment bekend is, hebben de daders niets weggenomen.