Gemeente Dongen


Tweede sporthal Salamander 19 mei 2004 opgeleverd 27-05-2004 13:14 Organisatie opening de Salamander in volle gang De werkgroep die de officiële opening van sporthal De Salamander organiseert, onder leiding van wethouder Piet Panis, is druk bezig het weekend van 17, 18 en 19 september te vullen met activiteiten. Op 17 september 2004 verricht wethouder Panis de feestelijke openingshandeling. Op 18 en 19 september worden de festiviteiten voortgezet voor het grote publiek. Wat deze zijn, wordt nog geheim gehouden.
In de werkgroep zitten medewerkers van de gemeente, maar ook leden van enkele Dongense sportverenigingen die gebruik maken van de Salamander. Zij bereiden de officiële opening met alle sportfestiviteiten eromheen voor. Wethouder Panis:We hebben heel bewust gekozen om ook leden van de sportclubs uit te nodigen om mee te denken over de opening van hun sporthal. Zij zijn gebruikers en mogen zeker delen in de festiviteiten.

Bouwkundige oplevering
19 mei 2004 was de bouwkundige oplevering van de tweede hal van de Salamander een feit. Met de oplevering van deze tweede sport-accommodatie werd ook de cateringfaciliteit opgeleverd. Een week eerder werd al een begin gemaakt met de afbraak van de noodvoorzieningen. Het noodrestaurant was daardoor niet meer in gebruik. Sporters kunnen vanaf 21 mei weer gebruik maken van het nieuwe restaurant.

Verenigingen
In de tweede hal die is opgeleverd kunnen publiekstribunes geplaatst worden. Hier zullen dus voornamelijk wedstrijden worden gespeeld door de verenigingen die gebruik maken van de Salamander. Stond de opening van de eerste hal in het teken van de schoolsport. De werkgroep wil tijdens de officiële opening in september 2004 de nadruk leggen op die takken van sport die de verenigingen in de Salamander beoefenen. Tijdens de officiële opening zal aan de verenigingen gelegenheid gegeven worden om zich te profileren. Zij worden op de hoogte gehouden van het programma en mogen zelf daarin een aandeel hebben.

Groenvoorziening en parkeren
Naast de Salamander is al een gedeelte van de beplanting geplaatst. Later in het jaar, als het plantseizoen weer begonnen is, wordt de rest van het groen geplant. Ook zijn alle noodvoorzieningen en bouwketen weggehaald, waardoor de bestrating rondom de Salamander kan worden afgerond en er parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd.