Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco Systems heeft sterkst beveiligde IP-netwerk

Amsterdam, 27 mei, 2004 - Cisco Systems heeft het sterkst beveiligde IP-netwerk, zo blijkt uit de security test van Miercom. Drie dagen lang heeft Miercom, gespecialiseerd in het testen en analyseren van netwerken, continue testen uitgevoerd en 'hackers' aan het werk gezet om VoIP-netwerken te breken. Het doel van de testen en aanvallen was het verstoren van IP-telefonie, de toestellen en het netwerk ontoegankelijk maken. "De Cisco CallManager gaf zelfs geen krimp. Cisco bewijst dat hun VoIP-netwerk niet te breken is door hackers en zet de standaard die anderen nu moeten evenaren", aldus Ed Mier, president Miercom.

Over Cisco Systems

Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ongeveer 34.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2003 een totale omzet van 18,9 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl/.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken bedoelt in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

# # #

Meer informatie en het volledige Engelstalige persbericht vindt u via:

http://www.newsroom.cisco.com

Het gehele onderzoek is beschikbaar via Network World Fusion:

http://www.nwfusion.com/reviews/2004/0524voipsecurity.html?page=1

Perscontact:

Karin van Geelen
Cisco Systems
tel: 020-357 34 12
mailto:kgeelen@cisco.com
http://www.cisco.nl

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
Telefoon: 070 416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl